Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Σαμαράς: Θα βλέπω ο ίδιος επιχειρηματίες που θέλουν να επενδύσουν

Σαμαράς: Θα βλέπω ο ίδιος επιχειρηματίες που θέλουν να επενδύσουν

Για ακόμα μια φορά ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, επανέλαβε από τις Βρυξέλλες μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής, ότι το κράτος θα εξοφλήσει όλα τα χρέη του προς τους ιδιώτες μέσα στο 2013.

“Η επόμενη ημέρα έχει ήδη ξεκινήσει. Δεν χαλαρώσαμε λεπτό”, είπε ο κ. Σαμαράς και αναφερόμενος σε αυτά που πρέπει να γίνουν είπε ότι τη Δευτέρα θα συναντηθεί στην Αθήνα με εκπροσώπους μεγάλων επιχειρήσεων και πολυεθνικών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα με αντικείμενο τις επενδύσεις και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Είπε επίσης ότι αυτός και οι αρμόδιοι υπουργοί του προκειμένου να προωθηθούν πολιτικές επενδύσεων και ανάπτυξης για τη χώρα μας.

“Περνάμε στη φάση της απενοχοποίησης της επιχειρηματικότητας, γιατί χωρίς επενδύσεις στη χώρα δεν θα έρθει ποτέ η ανάπτυξη”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς.

Πρόσθεσε ότι “εμείς, την ώρα που το περιβάλλον χειροτερεύει, γινόμαστε πιο αξιόπιστοι και σπάμε έναν κύκλο απομόνωσης”, αλλά σημείωσε: “Δεν πρόκειται να λύσει (η εκταμίευση) όλα τα προβλήματα με μιας. Χωρίς αυτή την εξέλιξη όμως δεν θα είχαμε καμία ελπίδα.”

“Αυτή η εκταμίευση της δόσης θα επηρρεάσει τη ζωή όλων μας. Θα σταματήσει η κατάρρευση, θα δοθεί ελπίδα προς τα νέα παιδιά”, τόνισε ο πρωθυπουργός.

Για τις τράπεζες, είπε ότι μόλις γίνει ανακεφαλαιοποίηση, θα καλέσουμε τις τράπεζες για να δούμε την επόμενη μέρα.

Και θέλοντας να δώσει το στίγμα της σκληρής δουλειάς που πρέπει να ακολουθήσει ο πρωθυπουργός είπε:

“Οι δάφνες μυρίζουν ωραία αλλά ξεραίνονται γρήγορα.”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Οι όροι για να παίρνουμε κάθε μήνα την δόση

Σαμαράς: Μέσα στους επόμενους μήνες θα ξεχρεώσουμε τους πολίτες

Σαμαράς: “Το Grexit πέθανε”

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε