Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Σαμαράς: Τί είπα στους Ευρωπαίους

“Το πιο δύσκολο πράγμα που αντιμετωπίζω σε όλη την Ελλάδα είναι η κατήφεια, αυτή η αίσθηση της κατάθλιψης. Είναι αυτό που δεν συνάδει, δεν πάει, δεν κολλάει με τον Έλληνα. Αυτό πρέπει να ανατρέψουμε”.

Αυτό υπογράμμισε μεταξύ άλλων σήμερα από το δημαρχείου στο δήμο Πύλης ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος στη συνέχεια βρέθηκε στα Περτουλιώτικα Λιβάδια και στο 31ο Αντάμωμα των Σαρακατσαναίων.

“Aυτή την ελπίδα τη δίνεις μόνο όταν έχεις συγκεκριμένα χαραγμένα με σοβαρότητα στοιχεία μιας πολιτικής διαφορετικής η οποία ταυτόχρονα αναγνωρίζει το μεγάλο το πρόβλημα”, πρόσθεσε.

“Στην Ευρώπη αυτό ακριβώς, προσπάθησα και έκανα. Να τους περιγράψω μια πραγματικότητα, η οποία για παράδειγμα δεν αντέχει ως οικονομία πάνω σε μια υπερφορολογημένη χώρα, σε μια αγορά στεγνή, σε μια περίοδο που η οικονομική δραστηριότητα έχει φτάσει στο μηδέν, ότι δεν σηκώνει σε αυτή την ύφεση την τεράστια να ζητάς να πάρεις και άλλους φόρους. Γιατί και αν τους ζητήσεις δεν θα τους βρεις. Οι φόροι σκοτώνουν τους φόρους”, ανέφερε.

“Και για αυτό το λόγο χρειάζεται να υπάρχει στον απλό τον Έλληνα η συνειδητοποίηση ότι κάνουμε το καθήκον μας αλλά και ότι τα πράγματα είναι δύσκολα. Και ότι ως εκ τούτου, θα πρέπει να παραμένουμε σταθεροί στη λύση που ο καθένας προτείνει”, σημείωσε

“Εμείς την έχουμε με το Ζάππειο 2 και με μία τοποθέτηση πλήρη και κοστολογημένη, για την έξοδο από την κρίση και μένουμε σε αυτή τη θέση γιατί γνωρίζουμε ότι είναι η μόνη εναλλακτική οδός, για να βγούμε μια ώρα αρχύτερα από το μνημόνιο. Αυτή τη μάχη δίνουμε αλλά σε αυτή δεν μπορούμε να είμαστε μόνοι μας. Σας θέλουμε μαζί για αυτό το λόγο ζητάμε εθνική ενότητα, ομοψυχία σοβαρότητα ώστε να έχουμε και αξιοπρέπεια ως λαός αλλά και ελπίδα να δώσουμε στα νέα τα παιδιά”, υπογράμμισε.

Διαβάστε επίσης:

Θα αποβάλουν τη ΝΔ απο το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα;

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε