Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Σαμαρας:Τέλος στις ιστορικές παθογένειες

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Ο πρόεδρος της ΝΔ έστειλε μήνυμα στο εσωτερικό του κόμματος. Εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση για την οικονομία.

Μιλώντας στο προσυνέδριο της ΝΔ που γίνεται στη Θεσσαλονίκη, ο Αντώνης Σαμαράς έστειλε μήνυμα στο εσωτερικό του κόμματος λέγοντας χαρακτηριστικά:”Τελειώσαμε με τα βιλαέτια μέσα στο Κόμμα. Τελειώσαμε με τις βαρονίες. Τώρα τελειώνουμε και με όλες τις υπόλοιπες ιστορικές παθογένειες”.

Ταυτόχρονα ο κ.  Σαμαράς εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση για την οικονομία. Δήλωσε ότι με τη στάση της η ΝΔ “δεν στηρίζει την κυβέρνηση” αλλά “στηρίζει την Ελλάδα”, συμπληρώνοντας ωστόσο ότι “δεν μπορεί να κλείσει κανείς τα μάτια βλέποντας τα αδιέξοδα της κυβέρνησης”. 

Στην ομιλία της η Ντόρα  Μπακογιάννη είπε οτι προβληματίστηκε αν θα έπρεπε να παραστεί και να μιλήσει στο προσυνέδριο, διότι, όπως είπε, «ο κύκλος της εσωστρέφειας που εντάθηκε την τελευταία εβδομάδα μέσα στη Νέα Δημοκρατία δημιουργεί ένα ιδιαίτερα δυσμενές περιβάλλον για οποιοδήποτε στέλεχος θέλει με καθαρή τη συνείδηση του να συμβάλλει σ’ ένα καλύτερο αύριο, πρωτίστως για τη χώρα και βεβαίως για την παράταξη».

Η κ. Μπακογιάννη αναφέρθηκε στις αιτίες της εκλογικής ήττας της ΝΔ και είπε χαρακτηριστικά πως άλλα περίμενε από την κυβέρνηση της ΝΔ η κοινωνία και άλλα εισέπραξε. Υποστήριξε ότι δεν χρειάζεται «αυτομαστίγωμα» στη ΝΔ και παρατήρησε πως όλοι έχουν ευθύνη, δεν εξαιρεί ούτε τον εαυτό της, όμως δεν πρέπει να φτάσουν στο άλλο άκρο, την απαξίωση του έργου της κυβέρνησης Καραμανλή.

Πρόσθεσε ακόμη πως είναι σωστό η ΝΔ να στηρίζει την κυβέρνηση, όταν πράττει σωστά, και να είναι απέναντι της όταν κινείται σε λάθος κατεύθυνση και θα κάνουν λάθος στο ΠΑΣΟΚ αν ερμηνεύσουν ως «λευκή επιταγή» τη θέση ευθύνης της ΝΔ.

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε