Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

“Σαν τα Τέμπη και η ελληνική οικονομία”

Ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Ο Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε στην κυβέρνηση για τον προϋπολογισμό που συζητήθηκε όπως είπε στο Λονδίνο.

Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Αλέξης Τσίπρας παρομοίωσε την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας με την εθνική οδό μετά τις κατολισθήσεις στα Τέμπη, που όπως είπε είναι κατεστραμμένη και με υψηλό αντίτιμο διοδίων.

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τις κυβερνήσεις από το 1997 έως το 2007, λέγοντας πως τα οφέλη της ανάπτυξης πήγαν σε στρατιωτικούς εξοπλισμούς, στα πανάκριβα ολυμπιακά έργα, έγιναν φοροαπαλλαγές, συστηματική φοροδιαφυγή και καταθέσεις στην Ελβετία.

Παράλληλα, κατηγόρησε τον κ. Παπακωνσταντίνου ότι η πραγματική συζήτηση για τον προϋπολογισμό δεν γίνεται στη Βουλή, αλλά έγινε στο Λονδίνο με τους εκπροσώπους των αγορών, σημειώνοντας πως “στο Λονδίνο είπατε κύριε υπουργέ, ότι θα κάνετε άλλο ένα δισεκατομμύριο ευρώ περικοπές για να τους φτιάξετε το κέφι. Δεσμευτήκατε να περικόψετε δραστικά τις κοινωνικές δαπάνες. Τάξατε μείωση των μισθών της τάξης του 4%”.

Μάλιστα, έκανε λόγο για καθεστώς απίστευτης δημοσιονομικής τρομοκρατίας και περιοριστικά μέτρα, τα οποία όπως είπε απλά ανακυκλώνουν την ύφεση και η ύφεση οδηγεί σε περιορισμό των εσόδων.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε