Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

«Σάντουιτς» ο Βενιζέλος – Παρών ο Ραγκούσης

«Σάντουιτς» ο Βενιζέλος – Παρών ο Ραγκούσης

Από τη μια ο Λουκάς Παπαδήμος, από την άλλη ο Γιάννης Ραγκούσης και ο Ευάγγελος Βενζιέλος αρχίζει να μην νοιώθει πολύ καλά, ανήμερα μάλιστα της μέγαλης μάχης για τη χώρα μας στην κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup.

Σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές στις Βρυξέλλες ο έλληνας πρωθυπουργός θα είναι παρών στην κρίσιμη συνεδρίαση ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας έχοντας στο πλευρό του βέβαια τον αντιπρόεδρο και υπουργό Οικονομικών, γεγονός που την ύστατη ώρα της μάχης πυροδοτεί ερμηνείες για τη «σχέση εμπιστοσύνης» Παπαδήμου-Βενιζέλου.

Και ενώ στις Βρυξέλλες η ελληνική αντιπροσωπεία δίνει τη μάχη για να υπάρξει σήμερα απόφαση σχετικά το κούρεμα του ελληνικού χρέους και τη νέα δανεικαή σύμβαση, στην Αθήνα ο Γιάννης Ραγκούσης με άρθρό του στο περιοδικό «Μεταρρύθμιση» επίτιθεται με σφοδρότητα στον Υπουργό Οικονομικών λέγοντας μεταξύ άλλων:

– Ποιος μπορεί να ξεχασει τον τρόπο με τον οποίο η «προσωπική διαφορα» στο νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων που υποτίθεται ότι θα θεσπιζόταν για να προστατεύσει τους μισθούς τους, μετετράπη σε ένα οριζόντιο μισθολογικό πογκρόμ επί δικαίων και αδίκων;

– Ποιος μπορεί να ξεχάσει τις «ηρωικές» στιγμές αποπομπής της τρόικας από την Ελλάδα που, για να την φέρουμε πίσω, γίναμε παράκλητοί της δίνοντας ως αντάλλαγμα πρωτοφανούς αγριότητας εισπρακτικές πολιτικές;

– «Το χειρότερο στο οποίο οδήγησαν αυτές οι παλινωδίες είνα ότι η χώρα βυθίστηκε στην παρατεταμένη αβεβαιότητα περί χρεοκοπίας ή μη…» υπογραμμίζει κ. Ραγκούσης.

Αίσθηση επίσης προκαλεί το γεγονός ότι ο αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας αναφερόμενος στη ανάγκη «επαναθεμελίωσης της δημοκρατικής παράταξης στη βάση μιας ΝΕΑΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ» αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να είναι «παρών» στις εσωκομματικές εξελίξεις για την ανάδειξη το νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ λέγοντας χαρατηριστικά

«Τώρα τομή με το παρελθόν. Τομή με όσους θεώρησαν τα 2.5 τελευταία χρόνια την προσωπική τους δημοφιλία ως υπέρτερο αγαθό από τη σωτρία της πατρίδας από την χρεοκοπία».

Και επισημαίνει: «Ο καθένας από μας που διεκδικεί ρόλο στα δημόσια πραγματα, υποχρεούται να δηλώσει «παρών» με την ανάληψη της ευθύνης που του αναλογεί. Σε ότι με αφορά, αυτή την ευθύνη είναι έτοιμος να την αναλάβω…».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Παπουτσής κατά Βενιζέλου και στο βάθος υποψηφιότητα

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε