Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Σάββατο πρωί νέα σύσκεψη πολιτικών αρχηγών – Πιο κοντά ο ανασχηματισμός

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)
(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Με δυσβάσταχτα μέτρα μπροστά στα οποία διατάξεις όπως αυτή για το ωράριο των φαρμακείων είναι πολύ light η προχθεσινή ψηφοφορία άναψε πυρκαγιά στην κυβέρνηση.

Η παραμικρή απώλεια μπορεί να σημάνει εμπλοκή στα νομοσχέδια που απαιτεί για να ξεκλειδώσει το δάνειο-μαμούθ η τρόικα και αυτό είναι το τελευταίο που θέλει να… ζήσει το Μαξίμου.

Έτσι ο Λουκάς Παπαδήμος φαίνεται τώρα πως απαιτεί τη στήριξη των κομμάτων δια του… μαντρώματος.

“Ανταρσίες” όπως η προχθεσινή ανησυχούν το Μαξίμου και οδηγούν σε νέα συνάντηση των τριών εταίρων της Κυβέρνησης υπό τον Πρωθυπουργό. Η σύσκεψη ορίστηκε για το Σάββατο το πρωί.

Δεν τυχαίες οι δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου πως θα πρέπει τα κρίσιμα νομοσχέδια να “περάσουν” με την κοινοβουλευτική πλειοψηφία που εκφράστηκε στις προγραμματικές δηλώσεις από τα τρία κόμματα, πλειοψηφία δηλαδή των 255 βουλευτών.

Όλα αυτά βέβαια με προαπαιτούμενο τη δυνατότητα των αρχηγών να ελέγξουν τις κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων τους.

Ειδικά όμως στην περίπτωση του ΠΑΣΟΚ η επάνοδος Παπανδρέου από την εξωτική Κόστα Ρίκα δεν είναι απαραίτητο ότι θα σημάνει και την επάνοδο στη… νομιμοφροσύνη των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.

Παράλληλα και με τα όσα συμβαίνουν στο ΠΑΣΟΚ ο Λ. Παπαδήμος βλέπει πως απειλείται και η συνοχή της Κυβέρνησης υπό την έννοια ότι απαρτίζεται κατά κατά 9/10 από στελέχη του συγκεκριμένου κόμματος.

Έτσι πλέον ο ανασχηματισμός είναι πιο κοντά από ποτέ καθώς εκτός των βουλευτών και κάποιοι υπουργοί που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ μοιάζουν να … αλληθωρίζουν μεταξύ κυβερνητικού έργου και εσωκομματικών εξελίξεων…

Δημοσιεύματα μάλιστα δίνουν και ονόματα υπουργών προς αντικατάσταση, όπως αυτά των κυρίων Χρυσοχοϊδη και Λοβέρδου, ωστόσο και ενώ κάποιοι συμπληρώνουν ότι τα συγκεκριμένα πρόσωπα ίσως αντικατασταθούν μετά από απαίτηση του Γ. Παπανδρέου, στην περίπτωση που προχωρήσει σε ανασχηματισμό ο κ. Παπαδήμος θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η αντικατάσταση πολλών περισσότερων ή και η δραματική μείωση του αριθμού του κυβερνητικού σχήματος.

Διαβάστε επίσης:

Χρυσοχοϊδης: “Κλήθηκα να υπογράψω το Μνημόνιο με το πιστόλι στον κρόταφο”

Εισηγήσεις ακόμα και για διαγραφή του Μ. Χρυσοχοΐδη από το ΠΑΣΟΚ – Στις 2/2 συνεδριάζει η ΚΟ

 Σάλος από την παραδοχή Χρυσοχοΐδη: “Δεν το είπα με καμάρι ότι δεν διάβασα το Μνημόνιο – Υποκριτική η στάση της ΝΔ”

 ΝΔ: Θράσος και ανευθυνότητα από τον κ.Χρυσοχοϊδη

Το ΠΑΣΟΚ στα χαρακώματα – Ετοιμάζονται για μάχη από βδομάδα

Χρυσοχοϊδης: “Λογοδοτώ και δεν λιποτακτώ”

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε