Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

ΣΔΟΕ: “Υπάρχουν ενδείξεις σκανδάλου για την περιουσία του Άκη”

Το πόρισμα της Προανακριτικής θα παραδοθεί στον Πρόεδρο της Βουλής, στις 6 Ιουνίου.

Όπως φέρεται να κατάθεσε στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση των υποβρυχίων, ο Νίκος Μαιτός, από την περιφερειακή διεύθυνση Αττικής του ΣΔΟΕ, η έρευνα ανέδειξε μόνο… ενδείξεις και όχι αποδείξεις!

Σύμφωνα με τον μάρτυρα λοιπόν, στα χέρια τους έχουν μόνο ενδείξεις, που ενισχύουν όλα όσα ακούγονται γύρω από την ακίνητη περιουσία του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας του ΠΑΣΟΚ και της οικογένειας του, και συγκεκριμένα – σύμφωνα με πληροφορίες -σημείωσε πως κάποιες συναλλαγές και εταιρείες γύρω από τις αγοροπωλησίες των ακινήτων από το 1999 και μετά, «κατά σύμπτωση» (;) έχουν να κάνουν με τα ίδια πρόσωπα που ανήκουν στο περιβάλλον του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Στο μεταξύ, στα χέρια των μελών της Προανακριτικής Επιτροπής έφτασε το μεταφρασμένο, τμήμα της δικογραφίας με το κατηγορητήριο του εισαγγελέα του Μονάχου, ενώ, ήδη, έχουν λάβει την κατάθεση και την αγωγή του εφοπλιστή Μιχάλη Ματαντού.

Την Τρίτη έχει κληθεί να καταθέσει και ο Ακης Τσοχαζόπουλος, και μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα και οι ο πρώην Διευθύνων Σύμβουλος των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά Σωτήρης Εμμανουήλ, όπως και ο επιχειρηματίας Μιχάλης Φιλιππίδης.

ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΑΚΗ

Μπορεί οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ να μην εντόπισαν αποδείξεις για διακίνηση μαύρου χρήματος στον Άκη Τσοχατζόπουλο, παρά μόνο… «ενδείξεις», όπως κατέθεσε στην Προανακριτική Επιτροπή ο ελεγκτής του Σώματος, Νίκος Μαιτός, ωστόσο τα στοιχεία που έδωσε είναι άκρως σημαντικά!

Ο κ. Μαιτός λοιπόν (από την Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής), που έκανε φύλλο και φτερό την περιουσία του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας του ΠΑΣΟΚ, αποκάλυψε πως εντόπισε 3 εμβάσματα συνολικού ύψους 7,5 εκ. ευρώ τα οποία φαίνεται ότι «φεύγουν» από υποκατάστημα της MORGAN STANLEY στην Ελβετία και καταλήγουν σε λογαριασμό της εταιρείας TORCASO στην Κύπρο και από εκεί σε λογαριασμό της ίδιας εταιρείας στην Ελλάδα. Σημειώνει δε πως τα συγκεκριμένα

εμβάσματα εκταμιεύτηκαν την περίοδο 1999 – 2000, την περίοδο δηλαδή, που υπογράφτηκε η σύμβαση για την προμήθεια των υποβρυχίων.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε