Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Σε εξέλιξη η κρίσιμη συνάντηση Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη – ΠΑΣΟΚ: Δεν υπονομεύουμε τον υπουργό Οικονομικών

Σε εξέλιξη η κρίσιμη συνάντηση Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη – ΠΑΣΟΚ: Δεν υπονομεύουμε τον υπουργό Οικονομικών

– Σαχινίδης και Χρυσοχοΐδης διαφωνούν με τις ενστάσεις του Βενιζέλου και ζητούν να ακολουθήσουν την κυβέρνηση
– Διαφωνεί ο κ. Βενιζέλος για την εικόνα της χώρας στο Eurogroup – Ήθελε να τεθεί άμεσα η επιμήκυνση
– Καμμία αντίδραση από την πλευρά Σαμαρά – Δεν διαφωνεί αλλά το όριζε για αργότερα
– Στάση αναμονής από Κουβέλη

Σε εξέλιξη είναι η συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου και διεξάγεται ύστερα από πρωτοβουλία του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Με τη θέση που έχει εκφράσει ήδη, κατά τις προγραμματικές δηλώσεις στη Βουλή αλλά και στη σημερινή του δήλωση, για την αναγκαιότητα να υπάρξει ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο για τη διαπραγμάτευση, θα προσέλθει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος στην απογευματινή συνάντηση των τριών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση και στην οποία θα συμμετέχει και ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

Η θέση αυτή σχετίζεται με την ανάγκη αφενός να υπάρξει εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης και, αφετέρου, η διαπραγμάτευση αυτή να γίνει στο υψηλότερο δυνατό πολιτικό επίπεδο, δηλαδή σε επίπεδο Ευρωπαίων αρχηγών, όπως επισήμανε η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, σε συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης που συγκάλεσε ο κ. Βενιζέλος στην Ιπποκράτους, εν όψει της σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου.

Διευκρίνισε δε, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις αναφορικά με σημερινά δημοσιεύματα, ότι δεν υπάρχει θέμα με τον κ. Στουρνάρα, ενώ μετέφερε την εκτίμηση του κ. Βενιζέλου ότι δεν θα προκύψει θέμα διαφωνίας στη συνάντηση των αρχηγών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην σύσκεψη τόσο ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, όσο και ο Φίλιππος Σαχινίδης διαφώνησαν με τις όποιες ενστάσεις Βενιζέλου λέγοντας ότι πρέπει το ΠΑΣΟΚ να ακολουθήσει τα βήματα της κυβέρνησης. “Η στηρίζουμε ή δεν στηρίζουμε”, είπαν χαρακτηριστικά.

Η κα Χριστοφιλοπούλου, σήμερα αρνήθηκε ότι «υπάρχουν ενστάσεις στην τακτική του υπουργού Οικονομικών».

Πρόσθεσε όμως ότι είναι πολύ σημαντικό «στη φάση της κρίσης που περνάμε να δούμε τη στρατηγική μας για την αναθεώρηση της δανειακής σύμβασης» και θέλησε να διαβεβαιώσει ότι «το ζήτημα δεν αφορά το υπουργείο αλλά τον τρόπο με τον οποίο θα χειριστούμε το μείζον ζήτημα της επαναδιαπραγμάτευσης», προσθέτοντας ότι «το πρόγραμμα δεν μπορεί να εφαρμοστεί με αυτή την ύφεση τη στιγμή που πολύς κόσμος και νοικοκυριά βρίσκονται στο κόκκινο».

Αυτό που λένε από την Ιπποκράτους είναι ότι ο κ.Βενιζέλος θα πάει στην αποψινή σύσκεψη αποφασισμένος να ζητήσει να εγκαταλειφθεί η τακτική «βήμα βήμα», δηλαδή «πρώτα υλοποιούμε και σταδιακά διαπραγματευόμαστε» που ακολουθεί ο υπουργός Οικονομικών.

Θα ζητήσει εκ νέου να εφαρμοσθεί η πρότασή του για σύσταση εθνικής διαπραγματευτικής ομάδας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Βενιζέλος:Με αδικούν όσοι πιστεύουν ότι υπονομεύω τον Στουρνάρα


Πρώτη ρωγμή στον κυβερνητικό συνασπισμό; – Γιατί απαίτησε ο Βενιζέλος…

Πόλεμος στο twitter! Με τον Αλέξη Τσίπρα και τους δημοσιογράφους της ΝΕΤ τα έβαλε ο διευθυντής του γρ.Τύπου του Σαμαρά

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε