Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Σε εξέλιξη η συνάντηση Στουρνάρα-τρόικας – Οι ελεγκτές ζητούν διευκρινίσεις

Σε εξέλιξη η συνάντηση Στουρνάρα-τρόικας – Οι ελεγκτές ζητούν διευκρινίσεις

Αφού «άκουσαν» τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, οι τροϊκανοί ζήτησαν να συναντήσουν ξανά τον υπουργό Οικονομικών.

Πέρασαν την πόρτα του υπουργείου περίπου στις 10:00 και λίγα λεπτά μετά ακολούθησε ο κ. Στουρνάρας. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επικεφαλής της τρόικας θα ζητήσουν από τον Έλληνα υπουργό να δώσει διευκρινίσεις επί των όσων είπαν τόσο εκείνος όσο και ο πρωθυπουργός στη Βουλή.

Και όλα αυτά μόλις μια μέρα πριν από το κρίσιμο Eurogroup της Δευτέρας, όπου ήδη οι τροϊκανοί έχουν… απειλήσει τον Γιάννη Στουρνάρα πως δε θα περάσει καλά!

Στη συνεδρίαση της Δευτέρας δεν αναμένεται να ληφθούν οριστικές αποφάσεις. Οι δανειστές θα περιμένουν πρώτα την αξιολόγηση της τρόικας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Έλληνας υπουργός δε θα θέσει, σε αυτή τη φορά, ζήτημα τροποποίησης του Μνημονίου.

Οι ελεγκτές της τρόικας έχουν φτάσει στην Ελλάδα με λίστα με 210 σημείων όπου παρατηρούνται καθυστερήσεις και αποκλίσεις από τους στόχους του προγράμματος και τα χρονοδιαγράμματα του Μνημονίου.

Είναι η λίστα που αποδεικνύει ότι το πρόγραμμα οικονομικής πολιτικής έχει βγει εκτός τροχιάς. Οι καθυστερήσεις παρατηρούνται τόσο σε δημοσιονομικά μέτρα όσο και σε διαρθρωτικές αλλαγές. Που σημαίνει ότι καθυστερήσεις έχουν παρατηρηθεί σε ιδιωτικοποιήσεις, περικοπές μισθολογίων, μείωση δημοσίων δαπανών, αλλαγές στο φορολογικό, απελευθέρωση κλειστών επαγγελμάτων.

Και η τρόικα έχει ξεκαθαρίσει: αν δε γίνουν όσα πρέπει, η Ελλάδα θα πρέπει να ξεχάσει τα λεφτά της επόμενης δόσης. Και αν δε γίνουν, θα πρέπει επίσης να ξεχάσει η Αθήνα και την επαναδιαπραγμάτευση.

Αυτό θα το επαναλάβουν οι δανειστές και στον Γιάννη Στουρνάρα στο Eurogroup της Δευτέρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στουρνάρας: Ετσι θα αλλάξει το κλίμα – Οι 4 άξονες της οικονομικής πολιτικής – Ποιες ΔΕΚΟ αποκρατικοποιουνται

Όλη η συζήτηση στη Βουλή για τις προγραμματικές δηλώσεις – Ποιοι ψηφίζουν υπέρ και ποιοι κατά – Όλο το παρασκήνιο

Τα 9 βήματα του Α. Σαμαρά για έξοδο της χώρας από την κρίση

Τι είπαν Βενιζέλος-τρόικα στην Ιπποκράτους

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε