Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Σε εξέλιξη η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών

Σε εξέλιξη η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών

Η συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών, Σαμαρά, Βενιζέλου και Κουβέλη, είναι σε εξέλιξη αυτήν την ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Οι 3 πολιτικοί αρχηγοί θα προσπαθήσουν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις για το τι μέλει γενέσθαι από δω και πέρα και να στείλουν σαφές μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι “η κυβέρνηση είναι δω”, ότι “η δουλειά δεν τελείωσε” και ότι έχουν πολλά ακόμη να γίνουν στα μέτωπα των μεταρρυθμίσεων, της καθημερινότητας του πολίτη και ειδικά για την ανακούφιση των ασθενέστερων.

Ζήτημα ανασχηματισμού δεν αναμένεται να τεθεί, ωστόσο τόσο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος όσο και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης θα θέσουν επί τάπητος την ανάγκη καλύτερου συντονισμού όχι μόνο στο επίπεδο λειτουργίας της κυβέρνησης κάτι το οποίο θα λυθεί απ΄ότι φαίνεται με την σύσταση Γενικής Γραμματείας Συντονισμού και μικρές διορθωτικές κινήσεις, αλλά και στο ανώτατο επίπεδο μεταξύ των “3”. Υπενθυμίζεται ότι γι’ αυτό το λόγο είχε αποφασιστεί η σύσταση τρικομματικής Επιτροπής στην τελευταία σύσκεψη.

Λίγες ώρες πριν από τη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, η τρόικα έσπευσε να προσγειώσει στην πραγματικότητα τους κυβερνητικούς εταίρους, προαναγγέλλοντας ακόμη και νέα μέτρα ένα δεν τηρηθούν και υλοποιηθούν τα συμφωνηθέντα, καθώς αυτά που έχουν να γίνουν ακόμη για να πάρουμε και τις άλλες τρεις δόσεις και όχι μόνο είναι ουκ ολίγα και ιδίως στο μέτωπο της φοροδιαφυγής, των αποκρατικοποιήσεων και της διαφθοράς, με τους “3” να καλούνται να συγκρουστούν ουσιαστικά με το Κράτος που δημιουργήθηκε από την Μεταπολίτευση μέχρι σήμερα.

Και το μεγάλο ερώτημα που μπαίνει είναι τι θα κάνει κυβέρνηση συνεργασίας αν τα πράγματα δεν κυλήσουν ομαλά, οι στόχοι δεν επιτυγχάνονται, οπότε η τρόικα θα πιέζει για νέα μέτρα με βάση και τη νέα συμφωνία και τους κ.κ. Βενιζέλο και Κουβέλη να έχουν ξεκαθαρίσει με κατηγορηματικό τρόπο ότι ο ελληνικός λαός -και συνεπώς και οι ίδιοι- δεν αντέχουν νέα μέτρα.

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς πάντως αναμένεται να παρουσιάσει την εικόνα, μετά την απόφαση του Eurogroup και τη δημοσιοποίηση της έκθεσης της τρόικας και αναμένεται να θέσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα αφενός εφαρμογής όσων νομοθετήθηκαν, αφετέρου υλοποίησης όσων ζητά η τρόικα στην αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος.

Να σημειωθεί ότι δεν αποκλείεται οι 3 αρχηγοί, αν τους πάρει ο χρόνος, να κάνουν μια πρώτη συζήτηση και με το θέμα της αλλαγής του εκλογικού νόμου, που θεωρείται σημείο τριβής παρασκηνιακά αφού η ΝΔ επιθυμεί μόνο αλλαγές μόνο στο νόμο (κατάτμηση περιφερειών…) και όχι τόσο στο σύστημα, και το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ απλή αναλογική που θα δίνει όμως και προοπτική κυβέρνησης!

Πονοκέφαλος και των “3” πως θα βάλλουν φρένο στην κυβερνητική δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ και την παγίωση της Χρυσής Αυγής στο πολιτικό σύστημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σαμαράς:«Οι πληρωμές στην ώρα τους να μην αποτελούν είδηση και να είναι ο κανόνας»

Νέα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών την Τρίτη

Έχετε SMS απ’ το γραφείο του πρωθυπουργού!

Ποιους υπουργούς αφήνει μετεξεταστέους ο Σαμαράς

Σαμαράς για υπαλλήλους Βουλής: “Η κυβέρνησή μου κι εγώ δεν δεχόμαστε εκβιασμούς”

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε