Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Σε εξέλιξη σύσκεψη Σαμαρά – Στουρνάρα ενόψει τρόικας

Σε εξέλιξη σύσκεψη Σαμαρά – Στουρνάρα ενόψει τρόικας

– Αύριο τις 15:00 το ραντεβού του Γιάννη Στουρνάρα με την τρόικα
– Και ο διοικητής της ΤτΕ Γιώργος Προβόπουλος στο Μαξίμου
– Επιμένει για απολύσεις στο δημόσιο η τρόικα
– Μέσα στην εβδομάδα η συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά
– «Δε θα υπάρξουν άλλα μέτρα λιτότητας» δήλωσε ο πρωθυπουργός
– Και σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών τις επόμενες μέρες

Τα αγκάθια στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα είναι πολλά. Μπορεί ο πρωθυπουργός να αρνείται πως υπάρχει εμπλοκή, αλλά διαφωνίες και μάλιστα πολλές, υπάρχουν.

Ήδη άλλωστε, οι τροϊκανοί μας έβγαλαν… κίτρινη κάρτα για τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται. Και πιθανότητα θα το ξανακάνουν στην αυριανή συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, που είναι προγραμματισμένη για τις 15:00 το μεσημέρι.

Αυτές οι εκκρεμότητες τους κράτησαν άλλωστε παραπάνω στην Αθήνα. Και είναι οι ίδιες που συζητούνται στο Μαξίμου, στη συνάντηση του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά με τον Γιάννη Στουρνάρα, στην οποία συμμετείχε για ένα διάστημα και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γ. Προβόπουλος. Πρόκειται για μια προπαρασκευαστική συνάντηση ενόψει του ραντεβού της Κυριακής ανάμεσα σε Γ. Στουρνάρα και τρόικα.

Μέσα στην επόμενη εβδομάδα, οι εκπρόσωποι των δανειστών αναμένεται να δουν και τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος σήμερα από την Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ δεσμεύτηκε ότι δε θα υπάρξουν άλλα μέτρα λιτότητας!

Η τρόικα εκτιμά πως έχει χαθεί κρίσιμος χρόνος και επιμένει στις απολύσεις στο δημόσιο, στις λιγότερες δόσεις για ρύθμιση οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία (36 έναντι 60 που θέλει η κυβέρνηση), στη ρύθμιση οφειλών προς την εφορία με αυστηρό επιτόκιο και με εξαίρεση εκείνους που «ξέχασαν» να πληρώσουν προηγούμενες δόσεις.

Ένα ακόμη αγκάθι είναι η ρύθμιση των δανείων στις τράπεζες. Η διαφωνία αφορά στο ύψος των επιπλέον κεφαλαίων που θα χρειαστούν και το οποίο υπολογίζεται από την τρόικα στα 2-3 δισ. ευρώ. Επίσης, η τρόικα είναι επιφυλακτική και για την πρόθεση της κυβέρνησης να αποσυνδεθεί το χαράτσι του 2013 από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

Όσον αφορά στις απολύσεις στο δημόσιο η «καυτή πατάτα» βρίσκεται στα χέρια των πολιτικών αρχηγών. Αντώνης Σαμαράς, Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης, σύμφωνα με το Mega, θα συναντηθούν μέσα στην εβδομάδα, πριν από τη Σύνοδο Κορυφής της Πέμπτης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μήνυμα Σαμαρά στην τρόικα: Δε θα υπάρξουν άλλα μέτρα λιτότητας – Κατά ΣΥΡΙΖΑ: Δε θα απολογηθώ σε συνιστώσες λαϊκισμού

Σκουρλέτης: Ο Σαμαράς βαφτίζει το κρέας, ψάρι

Σαμαράς: Δε με τρομοκρατεί ο ΣΥΡΙΖΑ – Θα επανεξετάσουμε τα μεταλλεία στη Θράκη

“Κίτρινη κάρτα” δείχνει ο Τόμσεν στην κυβέρνηση: “Έχετε μείνει πίσω”

Απολύσεις στο Δημόσιο: Γιατί επιμένει τόσο η τρόικα; Ποιοί έχουν μετρήσει 7.200 επίορκους;

Σκουρλέτης: Κυβέρνηση – τρόικα παίζουν πόκερ με σημαδεμένα χαρτιά

Γυναίκες αποδοκίμασαν Παπούλια και Σαμαρά φωνάζοντας “προδότες” – ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

Η τρόικα στυλώνει τα πόδια για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά

Με τον Σαμαρά ο Σταθάκης του ΣΥΡΙΖΑ για την ευρωπαϊκή ΑΟΖ!

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε