Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Σε…γραμμή Παπανδρέου τα γαλλικά ΜΜΕ

Σε…γραμμή Παπανδρέου τα γαλλικά ΜΜΕ

Επίθεση στους κερδοσκόπους που επιδεινώνουν την κατάσταση στην Ελλάδα…

εξαπολύουν οι γαλλικές εφημερίδες, τονίζοντας την ανάγκη στήριξης της ελληνικής οικονομίας, την επομένη της επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στο Παρίσι και λίγες ώρες πριν την έναρξη της κρίσιμης ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής στις Βρυξέλλες .

 

Στο κύριο άρθρο της, η Monde εκφράζει τη λύπη της για το γεγονός ότι «μόλις ένα χρόνο μετά τη διάσωση των τραπεζών με τη διάθεση κολοσσιαίων ποσών και στις δύο ακτές του Ατλαντικού – το 25% του ΑΕΠ, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα – τα υπερχρεωμένα κράτη δέχονται επίθεση από αυτά ακριβώς τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα»

 

«Η Ευρώπη θέλει να σώσει την Ελλάδα από την πτώχευση για να αποφευχθεί η μετάδοση του φαινομένου» γράφει η εφημερίδα Figaro.

 

«Αυτή η πραγματική ομηρία ενός ολόκληρου λαού και μιας δημοκρατίας από τις χρηματοπιστωτικές αγορές και τους κερδοσκόπους, φαίνεται ότι δεν έχει άλλο σκοπό για την ενάρετη Ευρώπη, από το να πληρώνουν οι ίδιοι οι όμηροι!» γράφει η Ουμανιτέ.

 

Η Λιμπερασιόν σημειώνει ότι «η ελληνική κρίση, που αποτελεί δραματική προέκταση της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής αναταραχής η οποία προκλήθηκε από τους κυνηγούς του τρελού χρήματος, δείχνει την ιστορική ανευθυνότητα των ευρωπαίων ηγετών, καθώς έχουν επανειλημμένα απορρίψει το αίτημα της συγκρότησης μιας οικονομικής κυβέρνησης της Ευρώπης».

 

Ζακ Λαγκ: Υποστηρίξτε την Ελλάδα

 

“Καλώ τους Ευρωπαίους ηγέτες που συνεδριάζουν σήμερα στις Βρυξέλλες, να δείξουν μία πραγματική αλληλεγγύη και να υποστηρίξουν την Ελλάδα”, δήλωσε στο ΑΠΕ ο Υπουργός Πολιτισμού επί κυβέρνησης Μιτεράν και φιλέλληνας Ζακ Λάγκ.

 

“Από αγάπη για την Ελλάδα, από σεβασμό για τον ελληνικό πολιτισμό αλλά και για την ίδια την Ευρώπη πρέπει να αντιδράσουμε.Η Ευρώπη πρέπει να αποδείξει ότι σε δύσκολες στιγμές είναι ικανή να αποκρούσει τις επιθέσεις των κερδοσκόπων…Είναι ευτύχημα για την Ελλάδα που έχει σήμερα στο τιμόνι μία έντιμη και με γερές βάσεις ομάδα πολιτικών”, κατέληξε ο Γάλλος σοσιαλιστής.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε