Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Σε Κίνα, Λίβανο, Λιβύη και Σιγκαπούρη ψάχνουν τις μίζες του Τσοχατζόπουλου

Σε Κίνα, Λίβανο, Λιβύη και Σιγκαπούρη ψάχνουν τις μίζες του Τσοχατζόπουλου

Τα τεράστια χρηματικά ποσά που φέρεται να απέκτησε ο Άκης Τσοχατζόπουλος από την υπογραφή εξοπλιστικών προγραμμάτων αναζητούν σε διάφορες γωνιές του πλανήτη οι αρχές.

Ο προφυλακισμένος πρώην υπουργός Άμυνας φέρεται να έχει κρύψει τα «μαύρα χρήματα» στο εξωτερικό. Στο πόρισμα κόλαφο των 340 σελίδων, ο εισαγγελέας Εφετών, Παναγιώτης Καραγιάννης, εμφανίζεται πεπεισμένος ότι ο Άκης Τσοχατζόπουλος, με τη βοήθεια των συγκατηγορούμενών του, είχε φροντίσει να «κρύψει» τα χρήματα σε διάφορους λογαριασμούς σε διάφορες χώρες του κόσμου.

Από τις σημειώσεις και τα έγγραφα που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στο σπίτι και στο γραφείο του πρώην υπουργού, γράφει σήμερα το Πρώτο Θέμα, προκύπτει ότι υπάρχουν τραπεζικοί λογαριασμοί σε διάφορες χώρες, όπως η Κίνα, η Λιβύη, ο Λίβανος και η Σιγκαπούρη.

Στην πρόταση του εισαγγελέα τονίζεται ότι η Βίκη Σταμάτη γνώριζε την προέλευση των χρημάτων που χρησιμοποιούνταν για την πολυτελέστατη διαβίωση του ζεύγους.
Παράλληλα, τάσσεται ενάντια στην αποφυλάκιση των κατηγορουμένων.

Όπως αναφέρει στην πρόταση που υπέβαλε στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο «είναι πιθανόν να διαπράξουν και νέα εγκλήματα, ιδίως νέες πράξεις νομιμοποίησης παράνομων εσόδων που δεν έχουν ακόμη εντοπιστεί, δεδομένου ότι η υποδομή στο εξωτερικό, μέρος της οποίας έχει μόνο αποκαλυφθεί, συνιστά παράλληλα την προπαρασκευή για τη διαφυγή των κατηγορούμενων στο εξωτερικό σε οπουδήποτε χρόνο κρίνουν αναγκαίο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έπαιρνε και από Κύπρο μίζες ο Άκης Τσοχατζόπουλος – Αναζητεί Σύρο επιχειρηματία η Αστυνομία

Παραπομπή σε δίκη του ζεύγους Τσοχατζόπουλου και άλλων 18 ζητεί ο Εισαγγελέας

Έρευνα για πολύ γνωστό επιχειρηματία που έστειλε 1,5 εκατ. σε εταιρεία του Α. Τσοχατζόπουλου

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε