Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Σε λίγο στο βήμα ο πρωθυπουργός – Νωρίτερα συνάντηση Παπανδρέου – Βενιζέλου – Σενάριο που θέλει πρωθυπουργό τον Ευ. Βενιζέλο

Σε λίγο στο βήμα ο πρωθυπουργός – Νωρίτερα συνάντηση Παπανδρέου – Βενιζέλου – Σενάριο που θέλει πρωθυπουργό τον Ευ. Βενιζέλο

– Με την είσοδο του ο πρωθυπουργός καταχειροκροτήθηκε από όλη την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ
– Πυρετός διαβουλεύσεων έως και αυτή την ώρα – Συνάντηση Βενιζέλου – Καρατζαφέρη
– Υπουργοί και βουλευτές δηλώνουν ανοιχτά ότι δεν έχουν εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση αλλά θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης μόνο αν δεσμευτεί ότι θα παραιτηθεί
– Β. Παπανδρέου: Δεν είναι ψήφος εμπιστοσύνης, αλλά ψήφος εντολής για σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας
– Λ. Κατσέλη: Η κυβέρνηση έκλεισε τον κύκλο της – Περιμένω την ομιλία Παπανδρέου και τότε θα ψηφίσω
– Λοβέρδος: “Αν δεν παραιτηθείς αύριο θα παραιτηθώ εγώ
– ΤΟ NEWSIT ΟΛΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΘΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Το θυελλώδες πολιτικό κλίμα των τελευταίων ημερών θα αποτυπωθεί στην κρισιμότερη ίσως ψηφοφορία της τελευταίας περιόδου με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να καλούνται να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην παρούσα κυβέρνηση ή να ανοίξουν το δρόμο για εκλογές.

Έως και αυτή την ώρα ο κ. Παπανδρέου δεν έχει ανέβει στο βήμα της Βουλής, ενώ στο παρασκήνιο γίνονται πυρετώδεις διαβουλεύσεις για την επόμενη μέρα.
Λίγες ώρες πριν την κρίσιμη ψηφοφορία στη Βουλή και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δεν φαίνεται να έχουν ξεκάθαρη εικόνα για το τι θα κάνουν. Ωστόσο γίνεται μεγάλη προσπάθεια να πεισθούν όσοι είναι αρνητικοί, όπως αποκαλύπτει το NewsIt.

Όλα θα κριθούν όπως δείχνουν τα πράγματα σε λίγη ώρα.
Ο κ. Παπανδρέου που μέχρι και αυτή την ώρα δεν έχει δώσει κανένα σαφές πλαίσιο και δεν έχει αναλάβει επι της ουσίας καμία δέσμευση προσπαθώντας να κερδίσει χρόνο, πρέπει να απαντήσει. Πρέπει να καταλάβει ότι το παιχνίδι που παίζει τις τελευταίες ημέρες κερδίζοντας χρόνο ήρθε η στιγμή να φτάσει στο τέλος του.

ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΜΕ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

Ενα σενάριο που κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες θέλει τον κ. Παπανδρέου να παραιτείται και αύριο το πρωί να συγκαλείται η Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ προκειμένου να εκλέξει νέο πρωθυπουργό. Πληροφορίες λένε ότι στην θέση αυτή θα εκλεγεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος με την ανοχή της ΝΔ θα κυρώσει την δανειακή σύμβαση και θα οδηγήσει την χώρα σε εκλογές τον Ιανουάριο.

Ενδιαφέρουσα είναι και η πληροφορία που θέλει τον κ. Καρατζαφέρη να συναντήθηκε σήμερα με τον κ. Βενιζέλο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ NEWSIT ΓΙΑ ΤΙΣ ΖΥΜΩΣΕΙΣ

Λίγο πριν την ψηφοφορία  η Βάσω Παπανδρέου προσερχόμενη στη Βουλή δήλωσε με νόημα πως η αποψινή ψήφος δεν είναι ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, είναι ψήφος εντολή για σχηματισμό άμεσα κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας, δήλωση που ερμηνεύεται ως προαναγγελία ότι θα ψηφίσει “ναι” στην ψηφοφορία που θα διεξαχθεί τα μεσάνυχτα.

Την ίδια ώρα οι εξελίξεις αυτές αγγίζουν το θέατρο του παραλόγου, καθώς πολλοί οι κυβερνητικοί βουλευτές δηλώνουν ξεκάθαρα πως θα δώσουν στην κυβέρνηση ψήφο εμπιστοσύνης, αλλά δεν εμπιστεύονται ούτε την κυβέρνηση ούτε τον πρωθυπουργό και απλά θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης για να παραιτηθεί ο κ. Παπανδρέου.

Αναμένω από τον πρωθυπουργό κατά την ομιλία του απόψε στην Βουλή να αποσαφηνίσει πλήρως τις τελικές του αποφάσεις και αυτό ακριβώς θα προσδιορίσει την ψήφο μου, δήλωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Λιντζέρης, επισημαίνοντας παράλληλα ότι εδώ και πολλούς μήνες έχει καταθέσει την πρότασή του για κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας.

Για παράδειγμα ο κ. Βουδούρης στο περιστύλιο της Βουλής δήλωνε ξεκάθαρα ότι δεν εμπιστεύεται την παρούσα κυβέρνηση, αλλά θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης, ενώ η Εύα Καϊλή ξεκαθάρισε πως θα περιμένει να ακούσει τις προθέσεις του πρωθυπουργού για τις επόμενες ημέρες και μετά θα αποφασίσει. Στο ίδιο μήκος κύματος και η κα Γιαννακά η οποία δήλωσε πως αν δεν δεσμευτεί ότι θα φύγει είναι πολύ πιθανό να μην πάρει ψήφο εμπιστοσύνης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑ ΒΟΥΔΟΥΡΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΥΑΣ ΚΑΙΛΗ

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ μέχρι και νωρίς την Παρασκευή έδειχναν να γέρνουν προς την κατεύθυνση να δοθεί ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, αλλά η παρέμβαση του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδου φαίνεται πως επανέφερε το θρίλερ και πλέον όλα είναι στον αέρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΗΧΗΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΛΟΒΕΡΔΟΥ

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Μίμη Ανδρουλάκη ο οποίος αναφέρει ότι “αν έστω στο παρά πέντε οι βασικοί πρωταγωνιστές της πολιτικής ζωής δεν σταματήσουν τις αξιοθρήνητες μπλόφες και δεν αποσαφηνίσουν ρητά και κατηγορηματικά τις προθέσεις τους δεν πρόκειται να μετάσχω σε μια ψηφοφορία η οποία στη συνέχεια μπορεί να αποδειχθεί παρωδία”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το να μην ψηφίσει ο κ. Ανδρουλάκης δεν σημαίνει πως χάνει την ψήφο εμπιστοσύνης η κυβέρνηση, καθώς χρειάζεται την πλειοψηφία των παρόντων και η κυβέρνηση μπορεί να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης και με ψήφους έως και 120 ψήφους.

ΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ ΨΗΦΟΥΣ

Πάντως και μέχρι τώρα λίγο πριν την ψηφοφορία το Μέγαρο Μαξίμου εξακολουθεί να μετράει “κουκιά”. Ας δούμε όμως και λίγο πως έχει η κατάσταση σε αριθμούς. Το ΠΑΣΟΚ έχει αυτή την στιγμή 152 βουλευτές, μετά την ανεξαρτητοποίηση της Μιλένας Αποστολάκη και την διαγραφή της Λούκα Κατσέλης. Πληροφορίες λένε πως οι δύο βουλευτές θα δώσουν ψήφουν εμπιστοσύνης στον πρωθυπουργό υπό την προϋπόθεση ότι θα προχωρήσει σε κυβέρνηση συνεργασίας. Αρά οι ψήφοι δεν αποκλείεται να φτάσουν τις 154.

Το πρωί και η ανεξάρτητη βουλευτής Έλσα Παπαδημητρίου είπε οτι θα πάει στην Βουλή για να ακούσει τον πρωθυπουργό. Αν την πείσει ότι θα προχωρήσει σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας τότε θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης αλλιώς θα απέχει από την ψηφοφορία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΣΑΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Καταγγελίες βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για υπονόμευση του πρωθυπουργού

Το σχέδιο Παπανδρέου για να κρατήσει την εξουσία

Γιατί είναι απίθανο να γίνει κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ

Λοβέρδος προς Γιώργο: “Απόψε σε ψηφίζουμε και αύριο παραιτήσου”

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε