Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Σε ποιά παραλία θα συναντήσετε τους πολιτικούς

Κάντε διακοπές χωρίς ενοχές είχε πει ο πρωθυπουργός πριν από λίγο καιρό στους υπουργούς του και απ’ οτι φαίνεται η έκφραση αυτή άρεσε σε όλο τον πολιτικό κόσμο της χώρας.

Η προτροπή του κ. Παπανδρέου δεν έμεινε χωρίς ανταπόκριση, αφού σχεδόν το σύνολο του Υπουργικού Συμβουλίου βρίσκεται σε κάποιο νησί και χαλαρώνει, με τις «ευλογίες» και την επιδοκιμασία ακόμη και «γαλάζιων» στελεχών που δεν παραλείπουν να σημειώσουν παρασκηνιακά: «Επιτέλους, είπε και κάποιος την αλήθεια. Τα τελευταία χρόνια ζούσαμε την υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο, με τη φράση του Καραμανλή για το “σεμνά και ταπεινά”».

Ο Πρωθυπουργός και η σύζυγός του Αντα Παπανδρέου βρίσκονται ήδη στην Πάρο, όπου θα παραμείνουν για περίπου 10 ημέρες στο ξενοδοχείο Ποσειδών στη Χρυσή Ακτή. Είναι μια περιοχή που σταθερά επιλέγει ο κ. Παπανδρέου τα τελευταία χρόνια, ενώ οι παραλίες προσφέρονται για τα θαλάσσια σπορ (κανό) που τόσο αγαπάει, για ποδήλατο, αλλά και για περιπάτους. Ο Πρωθυπουργός θα παραστεί στη λιτανεία της εικόνας της Παναγίας τον Δεκαπενταύγουστο, όπου θα βρίσκεται και ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος. Στο νησί βρίσκεται και ο υπουργός Εσωτερικών κ. Ι. Ραγκούσης με την οικογένειά του, άλλωστε είναι το νησί που ήταν για αρκετά χρόνια δήμαρχος του.

Στην Κεφαλλονιά βρίσκεται ήδη ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντ. Σαμαράς με τη σύζυγό του Γεωργία , όπου και θα παραμείνουν λίγες ημέρες. Στα μέσα της εβδομάδας θα βρεθεί στα πάτρια εδάφη, στην Πύλο, απ΄ όπου θα κάνει και εξορμήσεις στη Φοινικούντα, ενώ δεν θα παραλείψει να επισκεφθεί και το Ναύπλιο, τόπο καταγωγής της συζύγου του. Τον Δεκαπενταύγουστο θα βρίσκεται στη Βόρεια Ελλάδα προκειμένου να παραστεί στις εκδηλώσεις για την εορτή της Παναγίας, αν και δεν έχει ακόμη αποφασιστεί πού θα πάει.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλιας θα βρίσκεται ως τις 20 Αυγούστου στη Λευκάδα, όπως κάθε χρόνο, και θα κάνει ένα μικρό διάλειμμα για τον Δεκαπενταύγουστο για να παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις. Διακοπές πάντως, έστω και ολιγοήμερες, έχει προγραμματίσει και ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Φ. Πετσάλνικος μετά τις 16 Αυγούστου στη Νάξο.

Ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου βρίσκεται από χθες το μεσημέρι στη Σέριφο.
Ο υφυπουργός του κ. Φ. Σαχινίδης θα επισκεφθεί για λίγες ημέρες την επόμενη εβδομάδα την Πάρο και μετά θα φιλοξενηθεί από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο κ. Γ. Πεταλωτή στη Μαρώνεια.

Η υπουργός Οικονομίας κυρία Λούκα Κατσέλη βρίσκεται, όπως κάθε χρόνο, στην Κεφαλλονιά μαζί με τον σύζυγό της, πρώην υπουργό κ. Γερ. Αρσένη, και τα εγγόνια της. Στην Κεφαλλονιά θα βρεθεί για λίγα εικοσιτετράωρα και η υπουργός Υγείας κυρία Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, για να δει τη μητέρα της που κάνει διακοπές στο νησί.

Στη Σκόπελο, βρίσκεται για ολιγοήμερη ξεκούραση ο υπουργός Εθνικής Αμυνας κ. Ευ. Βενιζέλος.

Στην εκλογική του περιφέρεια στο Λεωνίδειο θα βρεθεί ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Δ. Ρέππας, που θα ξεκουραστεί στο χωριό του.

Στη Χαλκιδική για λίγες ημέρες θα βρεθεί η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου, ενώ για λίγα εικοσιτετράωρα θα απουσιάσουν και οι κυρίες Κατερίνα Μπατζελή και Τίνα Μπιρμπίλη.

Διακοπές και για την αντιπολίτευση

Η εντολή από τον Αντώνη Σαμαρά είναι μετά τον Δεκαπενταύγουστο να επιστρέψουν όλοι στις θέσεις τους.

Ο μόνος που δεν θα φύγει – παρά δύο με τρία εικοσιτετράωρα – είναι ο Γραμματέας Αυτοδιοίκησης κ. Β.Μιχαλολιάκος, επειδή έχει να «κλείσει» το θέμα των υποψηφιοτήτων.

Ο εκπρόσωπος του κόμματος κ. Π. Παναγιωτόπουλος κάνει ολιγοήμερες διακοπές στη Σαντορίνη και τις επόμενες ημέρες θα βρεθεί στην Κρήτη, όπου και θα συνδυάσει ξεκούραση και κομματικές συναντήσεις εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Ο Γραμματέας της ΚΟ κ. Κ. Τασούλας κάνει- όπως κάθε χρόνο- ολιγοήμερες διακοπές στο εξοχικό του στο Κανάλι Πρέβεζας.

Ο Γραμματέας Προγράμματος κ. Ευρ. Στυλιανίδης θα παραμείνει όλο το διάστημα του Δεκαπενταύγουστου στην εκλογική του περιφέρεια, την Κομοτηνή.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ κ. Δ.Αβραμόπουλος θα ξεκουραστεί στο εξοχικό του στην Πάρο, ενώ ο έτερος αντιπρόεδρος κ. Στ. Δήμας θα χαλαρώσει στο εξοχικό που διατηρεί σε παραθαλάσσιο χωριό της Κορίνθου.

Ο πρώην πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής θα παραμείνει και την επόμενη εβδομάδα στην Αθήνα, ενώ πιθανότατα θα επισκεφθεί μαζί με την οικογένειά του για 3-4 ημέρες την Τήνο.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε