Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Σε συναγερμό ο Σαμαράς μετά τη θύελλα στη Ρηγίλλης – Συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση της ΚΟ

Μετά την διαγραφή του κ. Αυγενάκη, την ανεξαρτητοποίηση του κ. Κοντογιάννη και το νέο κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη, η Ρηγίλλης θα προσπαθήσει να βάλει φρένο στις εξόδους των βουλευτών.

Με την σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ απαντά ο πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς στο κλίμα εσωστρέφειας που απειλούν να προκαλέσουν οι αποχωρήσεις και διαγραφές βουλευτών, λίγες ημέρες μετά την ίδρυση της “Δημοκρατικής Συμμαχίας” της Ντόρας Μπακογιάννη.

Θα είναι η πρώτη συνεδρίαση της ΚΟ μετά τις διαγραφές και τις αποχωρήσεις των τελευταίων ημερών και ενώ το κλίμα στη Ρηγίλλης είναι βαρύ. Μετά την απόφαση Σαμαρά να διαγράψει τον βουλευτή Ηρακλείου, Λευτέρη Αυγενάκη, ακόμη ένα μέλος της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας αποχώρησε. Ο Γ. Κοντογιάννης διαχώρισε τη θέση του από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θέτοντας εαυτόν εκτός Νέας Δημοκρατίας και μάλιστα με ευθείες βολές κατά της ηγεσίας.

Η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος έχει προγραμματισθεί για την Παρασκευή στις 12.00 το μεσημέρι. Δεν θα περιορισθεί όπως γινόταν στο παρελθόν στην ομιλία του προέδρου του κόμματος, αλλά θα πάρουν τον λόγο και οι βουλευτές.

Ο Α. Σαμαράς θα συνοψίσει τα συμπεράσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών και θα δώσει το πλαίσιο της στρατηγικής του κατά του μνημονίου. Επίσης θα προβάλλει τη θέση ότι η συναίνεση στην οποία καλεί ο πρωθυπουργός δεν είναι αυτοσκοπός.

Ο κ. Σαμαράς θα προσέλθει στην συνάντηση με το Γιώργο Παπανδρέου, εφόσον προσκληθεί, χωρίς, όμως, να θέτει σε συζήτηση της αντιμνημονιακές του θέσεις, όπως διαβεβαιώνουν με κατηγορηματικότητα οι στενοί του συνεργάτες. Αντίθετα, θα υποστηρίξει ότι η πολιτική του δικαιώνεται από τις εξελίξεις και ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε αδιέξοδο και αναζητά “δεκανίκια”.

Η συζήτηση, πάντως, στην Κοινοβουλευτική Ομάδα θα περιστραφεί εκ των πραγμάτων γύρω από τις αποχωρήσεις των βουλευτών κ.κ. Λευτέρη Αυγενάκη και Γιώργου Κοντογιάννη.  Ο Α. Σαμαράς, σύμφωνα με πληροφορίες, θα καλέσει τους βουλευτές που έχουν ανοικτή γραμμή με την κα Μπακογιάννη να ξεκαθαρίσουν την στάση τους. Στο ίδιο μήκος κύματος θα κινηθούν και αρκετοί ακόμη βουλευτές που αναμένεται να πάρουν τον λόγο.

Με την συζήτηση στην ΚΟ ο Α. Σαμαράς θέλει να δώσει έμπρακτη απάντηση στις αιτιάσεις “περί κλειστών διαδικασιών και ηγεμονικής συμπεριφοράς”.Η Ρηγίλλης, πάντως, θεωρεί ότι δεν υπάρχουν βουλευτές που να σκέπτονται να αποσκιρτήσουν, αν και παρακολουθεί τις κινήσεις της Έλσας Παπαδημητρίου λόγω της προσωπικής σχέσης που έχει με την κα Μπακογιάννη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΝΔ συνδέει τις διαφοροποιήσεις βουλευτών που οδηγούνται στην έξοδο, με την γενικότερη πολιτική κατάσταση και με τις δυσκολίες που συναντά η πολιτική της κυβέρνησης.

Πάντως η ΝΔ θέτει ηθικό και πολιτικό ζήτημα με τις βουλευτικές έδρες. Υποστηρίζει ότι οι αποχωρήσαντες έως σήμερα βουλευτές «δεν εξελέγησαν ως ανεξάρτητοι, ούτε ψηφίστηκαν ως υποψήφιοι άλλου κόμματος. Ψηφίστηκαν ως υποψήφιοι βουλευτές της ΝΔ» και τους ζητά να παραιτηθούν από την Bουλή και να παραδώσουν τις έδρες στους επιλαχόντες του κόμματος, ώστε να μην προσχωρήσουν ως βουλευτές στο κόμμα της κ. Μπακογιάννη.

Πιστοί στρατιώτες Κεδίκογλου-Γιαννόπουλος

Θορυβημένος από το κύμα… αποχωρήσεων, ο Αντώνης Σαμαράς ξεκίνησε επαφές με βουλευτές του κόμματος. Στις δυο πρώτες, άκουσε αυτά που ήθελε. «Έχω κουραστεί να επαναλαμβάνω το αυτονόητο. Ήμουν, είμαι και θα είμαι ΝΔ. Πιστεύω σε αυτό το πολυσυλλεκτικό κόμμα εξουσίας. Πιστεύω ότι μπορούμε να βρούμε την καλύτερη λύση για τον τόπο και από εκεί και πέρα πόσες φορές να το επαναλάβω…», δήλωσε ο Σίμος Κεδίκογλου μετά από συνάντησή του με τον πρόεδρο του κόμματος στη Ρηγίλλης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ συναντήθηκε και με τον Θανάση Γιαννόπουλο, ο οποίος επίσης δήλωσε πιστός στρατιώτης του κόμματος. «Ακούγονται πολλά πράγματα από εσάς, όχι από εμένα. Ανήκω στη ΝΔ, βρίσκομαι στη ΝΔ και θα είμαι στη ΝΔ», είπε και υποστήριξε πως με τον Αντώνη Σαμαρά δεν συζήτησε τέτοια θέματα. Ερωτηθείς σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στην ΝΔ ανέφερε ότι δεν τίθεται θέματα αποστασίας.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε