Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Σε θέσεις μάχης Βενιζέλος-Λοβέρδος – Την Τρίτη η συνεδρίαση της ΚΟ

Σε θέσεις μάχης Βενιζέλος-Λοβέρδος – Την Τρίτη η συνεδρίαση της ΚΟ

Το αίτημα του Ανδρέα Λοβέρδου για σύγκλιση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ικανοποιήθηκε από τον Ευάγγελο Βενιζέλο.
Με μια σημαντική διαφορά όμως…

Την Τρίτη 27/11 μαζί με τα μέλη της ΚΟ, δηλαδή τους 26 βουλευτές, στη συνεδρίαση θα μετέχουν και τα μέλη της Πολιτικής και Οργανωτικής Γραμματείας προκειμένου να συζητηθούν οι πολιτικές και οι οικονομικές εξελίξεις αλλά και η πορεία του κόμματος προς το συντακτικό του Συνέδριο.

Η κίνηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ να συνεδριάζουν μαζί και τα τρία όργανα του κόμματος είναι προφανής. Γιατί έτσι θα επιβεβαιώσει την κυριαρχία του απέναντι στον Ανδρέα Λοβέρδο του οποίου η επιρροή άλλωστε είναι περιορισμένη εντός ΠΑΣΟΚ και ευρύτερα στον κεντροαριστερό χώρο και γι’ αυτό το λόγο εκτιμάται ότι προσανατολίζεται στη δημιουργία κόμματος!

Ο πρώην υπουργός μιλώντας για τα σχέδια του στο πολιτικό περιοδικό ΕΠΙΚΑΙΡΑ τόνισε ότι «Η χώρα χρειάζεται επειγόντως αλλαγές στο κομματικό σύστημα, αφού το υπάρχον δεν μπορεί να την υπηρετήσει» και πρόσθεσε «μετά τη χρηματοδότηση της Ελλάδας πρέπει να αρχίσουν οι διεργασίες στο σοσιαλδημοκρατικό χώρο, καθώς δεν προλαβαίνουν να κάνουν τους παλιούς πολυετείς κύκλους πρόσωπα και καταστάσεις Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να αλλάξει. Ήδη χάνει χρόνο. Οι αλλαγές δεν μπορεί να είναι συμβατικές. Αν δεν αλλάξουν τα πράγματα ο καθένας υποχρεούται να κάνει τις επιλογές του».

Ερωτηθείς πιο συγκεκριμένα αν το ΠΑΣΟΚ πρέπει να αλλάξει και αρχηγό επισήμανε ότι ζήτησε σύγκλιση της ΚΟ «και τώρα που ψηφίστηκαν το πρόγραμμα και ο προϋπολογισμός και άνοιξε ο δρόμος για τη χρηματοδότηση της χώρας, πρέπει να αποτιμήσουμε την μετεκλογική μας πορεία και να κάνουμε αλλαγές» και υπογράμμισε «μείναμε 26 Βουλευτές, χάσαμε επτά βουλευτές μέσα σε μία μέρα, και στις δημοσκοπήσεις είμαστε σε ποσοστά που οδηγούν στην απαξίωση και ορισμένοι γελούν από αμηχανία και κάνουν σχέδια πάνω στα συντρίμμια. αλλαγές, λοιπόν, παντού, αλλά και όλα στην ώρα τους».

Να σημειωθεί ότι μέσα στην επόμενη εβδομάδα κ. Βενιζέλος αναμένεται να ανακοινώσει την Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου, ενώ είναι αμφίβολο αν θα σχηματισθεί και ολιγομελής Πολιτική Γραμματεία της ΚΟΕΣ καθώς ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ φέρεται αποφασισμένος να μην ενδώσει σε προτάσεις και εισηγήσεις για «ανοίγματα κορυφής», αν και δεν αποκλείεται κάποια πάλαι ποτέ κορυφαία και επώνυμα στελέχη που δεν έχουν προκαλέσει με τη στάση και τις δηλώσεις τους να συμπεριληφθούν στην ΚΟΕΣ.

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες πρόθεση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ είναι στην ΚΟΕΣ να μετέχουν όλα τα ιστορικά στελέχη (Σημίτης, Βάσω, Λαλιώτης, Παπουτσής, Διαμαντοπούλου…), όλοι οι υποψήφιοι βουλευτές του 2009, όλα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου που διέλυσε, γραμματείς Περιφερειακών και Νομαρχιακών Επιτροπών που κατήργησε, ευρωβουλευτές νυν και πρώην κ.α.

Είναι σχεδόν βέβαιο ότι στην ΚΟΕΣ δεν θα μετέχουν ο Γιάννης Ραγκούσης και η Μαρίλιζα Ξενογιαννακοπούλου, καθώς επίσης -λένε ορισμένοι συνεργάτες του προέδρου- και οι 6 προσφάτως διαγραφέντες βουλευτές μεταξύ των οποίων είναι και ο Κώστας Σκανδαλίδης!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τρικομματική Επιτροπή – Ποιά ονόματα ακούγονται

Έντονες διεργασίες στην κεντροαριστερά – Πρόταση αυτοδιάλυσης ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ και ενοποίησής τους απο μηδενική βάση

Μικροομολογιούχοι κλωτσούσαν και έριχναν μπουνιές στο αυτοκίνητο του Βενιζέλου – Είχαν εγκλωβίσει τον Σαχινίδη – Το ΠΑΣΟΚ κατηγορεί την αστυνομία

Δατσέρης ως άλλος Γαλιλαίος: Και όμως το ΠΑΣΟΚ ήταν φούσκα

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε