Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Σενάρια ανασχηματισμού με αλλαγές στο οικονομικό επιτελείο

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

– Κρίσιμη συνεδρίαση του ΚΤΕ Οικονομικών αύριο
– Συγκαλείται Κοινοβουλευτική Ομάδα μέσα στην εβδομάδα
– Προσπάθεια εσωκομματικού κατευνασμού ενόψει πακέτου μέτρων

Μπορεί η χώρα να βγαίνει αύριο σε ένα κρίσιμο ραντεβού με τις αγορές την ώρα που η Πορτογαλία θα συζητά το δικό της Μνημόνιο για το πακέτο των 80 δισ. όμως αυτή η κρίση διαπραγμάτευση για 1,25 δισ. δεν είναι το μόνο που απασχολεί την Κυβέρνηση η οποία δέχεται το ένα “χτύπημα” μετά το άλλο στο εσωκομματικό μέτωπο.

Η αυριανή συνεδρίαση του ΚΤΕ Οικονομίας που πάντα φέρνει στο προσκήνιο σφοδρές αντιδράσεις ίσως σημάνει νέες εξελίξεις.

Το νομοσχέδιο για τα τυχερά παιχνίδια που είχε εγκριθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο οι βουλευτές για πρώτη φορά το… γύρισαν πίσω στον Υπουργό. Η Κυβέρνηση αναγκάστικε να το τροποποιήσει και αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά.

Το γεγονός δεν καταγράφεται απλά ως ένα ακόμη επεισόδιο μεταξύ Γ. Παπακωνσταντίνου και βουλευτών του κόμματος.
Ειδικά από τι στιγμή που βρισκόμαστε ενόψει το μεσοπρόθεσμου πακέτου μέτρων με τις γενικότερες αντιδράσεις να είναι έτοιμες να ξεσπάσουν σε όλα τα επίπεδα ο Γ. Παπανδρέου φαίνεται αποφασισμένος να παρέμβει.

Πολλοί είναι εκείνοι που μιλούν για έκτακτη σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος σε μια προσπάθεια κατευνασμού.

Πολλοί μιλούν επίσης για μια προσπάθεια να κατανοήσουν όλοι ότι τα μέτρα είναι μονόδρομος και πολλοί εκείνοι που μιλούν για ένα νέο δίλημμα.

Ο πρωθυπουργός φέρεται αποφασισμένος να θέσει ζήτημα εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση με αφορμή το νομοσχέδιο που θα περιλαμβάνει τα μέτρα.

Ωστόσο το Μαξίμου δεν επιθυμεί εκλογές και αυτό είναι γνωστό, έτσι ίσως επιλεχθεί ένας άλλος “κλασικός” τρόπος να κερδηθεί χρόνος. Ο ανασχηματισμός που όλα δείχνουν ότι αν επιλεγεί ως λύση δεν θα είναι ευρύς, αλλά μετοχοποιημένο σε πρόσωπα που έχουν συγκεντρώσει τα πυρά της κοινωνίας και των βουλευτών.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε