Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

“Σφάζονται” να μας δανείσουν για να μας πουλήσουν όπλα!

(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)
(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)

Μέχρι 20 δισεκατομμύρια ευρώ είναι διατεθειμένοι να μας δανείσουν Γάλλοι και Γερμανοί, άλλά όχι… τζάμπα!

Πληροφορίες του Newsit αναφέρουν ότι Παρίσι και Βερολίνο έχουν πολύ και ακριβό πολεμικό υλικό για “ξεφόρτωμα” και είναι απορίας άξιο γιατί η Κυβέρνηση Παπανδρέου ακολουθεί πιστά την πολιτική της Κυβέρνησης Καραμανλή.

Ο υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος ανήγγειλε ότι μέσα στους επόμενους 11 μήνες θα έχει παρθεί η απόφαση για την αγορά νέων μαχητικών αεροσκαφών.

Παράλληλα ο υφυπουργός μιλώντας στο Reuters δήλωσε ότι η χώρα μας θα εκπληρώσει τη συμφωνία για αγορά πολεμικών πλοίων.
Συμπέρασμα:
Οι Γάλλοι και οι Γερμανοί θα μας δανείσουν, αν και εμείς βοηθήσουμε τη βαριά βιομηχανία τους, αν δηλαδή αγοράσουμε τα όπλα τους.
 

Το … “κομπρεμί” με το Νικολά
 
Έξι φρεγάτες θέλει να μας δώσει ο φιλέλληνας Σαρκοζί που έχει και… καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη. Μόνο που είναι πλοία που το Γαλλικό Ναυτικό δεν τα πήρε γιατί ήταν ακριβά. Σε μας οι έξι φρεγάτες τύπου FREMM θα μας έρθουν μόλις 6 δισ. ευρώ!
Την αγορά την είχε υποσχεθεί ο Κ. Καραμανλής αλλά δεν ήταν η μόνη υπόσχεση που τώρα φαίνεται ότι ήρθε το … πλήρωμα του χρόνου να υλοποιηθεί από τη νέα Κυβέρνηση.
Οι Γάλλοι αναμένουν την υπογραφή της συμφωνίας για την αγορά 15 ελικοπτέρων έρευνας διάσωσης αξίας 400 εκατομμυρίων.
 

 

Τα αεροπλάνα της… Άγκελας
 
Μείναμε … κατευχαριστημένοι φαίνεται από τα άρματα που μας κόστισαν 3 δισ. αλλά τρυπάνε γιατί δεν έχουν καλή θωράκιση, ενώ ακόμη δεν έχουμε παραλάβει τα υποβρύχια που μας πούλησαν γιατί … γέρνουν (!) και έτσι τώρα για να πάρουμε τα δανεικά που μας υπόσχονται πάμε να πάρουμε και τα Eurofighter που δεν παρέλαβε λόγω υψηλού κόστους η Γερμανική Πολεμική Αεροπορία.

Οι Γερμανοί πολύ θα ήθελαν να αγοράσουμε τα 60 που χρειαζόμαστε για να αντισταθμίσουμε την υπεροχή των Τούρκων, αλλά δεν θα έλεγαν όχι αν τελικά αγοράσουμε 37 από αυτά έναντι του ποσού των 100 εκατομμυρίων ευρώ το ένα!

Σφήνα τα Rafale του Νικολά
 
Ο Νικολά Σαρκοζί πάλι έχει πιο φτηνή πρόταση, τα Rafale της Γαλλικής Ντασσό κοστίζουν μόλις 60 εκατομμύρια ευρώ το ένα, ενώ ο Γάλλος Πόεδρος έχει έναν ακόμη λόγο να μα πείσει… Ο ιδιοκτήτης της εταιρίας είναι προσωπικός φίλος και χρηματοδότης του και δεν έχει καταφέρει να πουλήσει το συγκεκριμένο αεροσκάφος πουθενά αλλού στην Ευρώπη.

 

Θα μας… δανείσουν και οι Ρώσοι;
 
Το παράδοξο είναι ότι η σημερινή κυβέρνηση ακολουθεί πιστά τη τήρηση όσων είχε υποσχεθεί ο Κ.Καραμανλής και ετοιμάζεται να προχωρήσει στην ολοκλήρωση της συμφωνίας για την αγορά και των ρωσικών τεθωρακισμένων αξίας 1.7 δις!
Ο πρωθυπουργός επισκέπτεται την άλλη εβδομάδα τη Μόσχα!

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε