Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Siemens: Επιμένει στις καταγγελίες του για Ζαγοριανό ο Ματζουράνης

Η εξεταστική επιτροπή σε πλήρ σύνθεση ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Η εξεταστική επιτροπή σε πλήρ σύνθεση ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Επέμεινε και σήμερα ο Γ. Μαντζουράνης – κατά την κατάθεση του για δεύτερη ημέρα στην Εξεταστική Επιτροπή

που διερευνά το σκάνδαλο της Siemens –  στις καταγγελίες του ότι ο ανακριτής Νίκος Ζαγοριανός ήταν μέρος μιας πολιτικο-δικαστικής μηχανής που στήθηκε για την παραγραφή ευθυνών πολιτικών προσώπων κι ότι ήταν εύκολα χειραγωγίσιμος δικαστικός.

Αύριο θα καταθέσει η Αικατερίνη Βελώνη, μέλος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους που πριν από ένα χρόνο περίπου είχε ζητήσει από όλα τα Υπουργεία και τους Κρατικούς Οργανισμούς να της γνωστοποιήσουν τις συμβάσεις που είχαν συνάψει με τη Siemens, για ν’ αποτιμηθεί η ζημιά του Δημοσίου.

Από Δευτέρα ανοίγει ο «φάκελος ΟΤΕ» με την κατάθεση στελεχών και συγκεκριμένα των πρώην Διευθύνοντων Συμβούλων Γιώργου Συμεωνίδη, Νικόλαου Μανασή, Ελευθέριου Αντωνακόπουλου αλλά και του κ. Δημήτριου Παπούλια που είχε διατελέσει και Πρόεδρος.

Επίσης το κατώφλι της Εξεταστικής θα περάσουν  οι πρώην Διευθυντές του ΟΤΕ Γιώργος Χρυσολούρης και Νικήτας Μπαριτάκης, όπως και το μέλος του Δ.Σ. του ΟΤΕ Απόστολος Μπαράτσης.

Αποφασίστηκε επίσης να κληθούν και χρηματιστές που το όνομα τους συνδέθηκε με τη διακίνηση του μαύρου χρήματος από τα ταμεία της SIEMENS.
  Είναι οι : Χρήστος Θεοδωρίδης, Νικόλαος Δεβλέτογλου, Αθανάσιος Ράμου, Σάββας Γιαννακάκης, Β. Τυρογαλάς, Κ. Καπάτσου, όπως και οι κύριοι Γεώργιος Καλδής και  Αλέξανδρος Λέτσας. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ματζουράνης: Η μάνα του Ζαγοριανού συνεργάτης του Μητσοτάκη

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε