weather-icon °C AΘΗΝΑ
,

Σημάδια πλήρους αποσύνθεσης εμφανίζει η Κυβέρνηση – Ραγκούσης κατά Βενιζέλου για την Υπατία

Σημάδια πλήρους αποσύνθεσης εμφανίζει η Κυβέρνηση – Ραγκούσης κατά Βενιζέλου για την Υπατία | Newsit.gr

Άγριος καυγάς έχει ξεσπάσει στους κόλπους της κυβέρνησης για το θέμα των μεταναστών της Υπατίας, κάτι που αποδεικνύει περίτρανα ότι υπάρχουν σοβαρές δυσλειτουργίες μέσα στην κυβερνητικό σχήμα, που καθιστά αδύνατον την αντιμετώπιση του οποιουδήποτε σοβαρού προβλήματος.

Όλα ξεκίνησαν μετά την τοποθέτηση του υπουργού Δικαιοσύνης, Χάρη Καστανίδη ο οποίος έκανε λόγο για καθεστώς ανοχής στο οποίο θα μπορούσαν να υπαχθούν οι 300 μετανάστες και απεργοί πείνας, κάτι που στην ουσία σημαίνει ότι θα μπορούσαν οι μετανάστες να παραμείνουν στη χώρα για ακόμα έναν χρόνο και σε αυτό το διάστημα κανείς δεν πρόκειται να απελαθεί.

Η δήλωση όμως λίγο αργότερα του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελου Βενιζέλου έδειχνε ότι είτε δεν είχε ενημερωθεί για την επίσημη θέση της κυβέρνησης δια στόματος κ. Καστανίδη ή την αγνόησε εντελώς.

Και αυτό γιατί ο κ. Βενιζέλος δήλωσε χαρακτηριστικά πως θα ήταν τραγική εξέλιξη να υπάρξει έστω και μία απώλεια ανθρώπινης ζωής. Θα ασκήσω όλη την επιρροή μου στους συναρμόδιους υπουργούς, ώστε να βρεθεί μία λύση».

Η δήλωση αυτή του κ. Βενιζέλου δείχνει ότι δεν γνώριζε για τη λύση του κ. Καστανίδη ή την αγνόησε. Ωστόσο, αυτή η τοποθέτηση του κ. Βενιζέλου ήταν εκείνη που ξεχείλισε το ποτήρι για τον υπουργό Εσωτερικών, κ. Ραγκούση, ο οποίος με πρωτοφανή τρόπο καταφέρθηκε εναντίον του.

Μιλώντας ο κ. Ραγκούσης με δημοσιογράφους δήλωσε πως «δεν είναι δυνατόν, την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η διαχείριση μιας πολύ σοβαρής κρίσης, που στο επίκεντρό της έχει ανθρώπινες ζωές αλλά και το γενικότερο συμφέρον, να υπάρχει δημόσια παρέμβαση μέλους της κυβέρνησης, χωρίς να έχει προηγουμένως ζητήσει να πληροφορηθεί τα δεδομένα που συνθέτουν το σύνολο του προβλήματος.

Πολύ περισσότερο, δεν είναι δυνατόν με αυτή τη δημόσια παρέμβαση να λέγεται ουσιαστικά ότι χρειάζεται να ασκηθεί πίεση στους αρμόδιους υπουργούς προκειμένου να εξευρεθεί μία λύση με την οποία θα αποτραπεί η απώλεια μίας ανθρώπινης ζωής.

Από την πρώτη στιγμή δεν πράττουμε τίποτα διαφορετικό από το να προσπαθούμε να βρούμε μία λύση που θα υπηρετεί το γενικό συμφέρον και την αρχή της ευνομίας, με την επιδίωξη να αποτρέψουμε κάθε κίνδυνο για τη ζωή των απεργών πείνας κάμπτοντας την αδιαλλαξία των διαμεσολαβητών – καθοδηγητών τους

Μετά τα μεσάνυχτα αντεδρασε το Μ. Μαξίμου

Ο “εμφύλιος” μεταξύ των στελεχών δοκίμασε για μια ακόμη φορά τα αντανακλαστικά του Μαξίμου που αναγκάστηκε να παρέμβει ή τουλάχιστον να προσπαθήσει να δώσει λύση στο θέμα που προέκυψε μεταξύ των υπουργών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έσπευσε τις πρώτες πρωινές ώρες να δηλώσει ότι οι δυο κορυφαίοι υπουργοί επικοινώνησαν μεταξύ τους και πως “κρίθηκε ότι δεν υφίσταται πλέον κανένα πρόβλημα”.

Με λίγα λόγια η συνεννόηση που έπρεπε να υπάρχει από… χθες επιτεύχθηκε τουλάχιστον 12 ώρες μετά τη ρήξη μεταξύ των δύο στελεχών.

Στο «κάδρο» και πάλι ο Γ. Παπακωνσταντίνου

Το περιστατικό πάντως αυτό δεν είναι το μόνο που δείχνει την πλήρη αποδιοργάνωση της κυβέρνησης και την εικόνα διάλυσης. Νωρίτερα ο υπουργός Μεταφορών, κ. Ρέππας, άδειασε με τον πλέον πασιφανή τρόπο τον υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου για το κουπόνι ομολόγου 3,2 εκατομμυρίων ευρώ που δεν πλήρωσε ο ΟΣΕ στους Ιάπωνες.

Διαβάστε την είδηση για το άδειασμα Ρέππα σε Παπακωνσταντίνου

Τον τελευταίο καιρό η κυβέρνηση δείχνει σημάδια κόπωσης, αλλά αυτό είναι θεμιτό μιας και η χώρα αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη κρίση στην μεταπολιτευτική της ιστορία. Αυτό που δεν είναι σε καμία περίπτωση θεμιτό κυρίως τέτοιες κρίσιμες ώρες είναι η εικόνα σοβαρών δυσλειτουργιών, εικόνα διάλυσης, πλήρους ασυνεννοησίας μεταξύ των υπουργών και χάους.

Όπως φαίνεται μετά τον ανασχηματισμό το κυβερνητικό σχήμα έγινε δυσκίνητο και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των καιρών, εκτός εάν γίνουν αλλαγές εκ βάθρων στον τρόπο λειτουργίας των κυβερνητικών αξιωματούχων. Ακόμα και το περιβόητο συντονιστικό υπό την προεδρία του κ. Ραγκούση έχει μπει σε καθεστώς πλήρους απραξίας και έχει να συνεδριάσει πάρα πολύ καιρό.

Ακόμα και πριν λίγες ημέρες είχε προκληθεί απίστευτο μπάχαλο, όταν είχε αποσταλεί εγκύκλιος για αναδρομικές χρεώσεις για όσους είχαν τακτοποιήσει τους ημιυπαίθριους χώρους για να καταλήξουν τελικά πως ήταν αποτέλεσμα ασυνεννοησίας μεταξύ των υπουργών και φυσικά να την ανακαλέσουν κακείν κακώς.

Διαβάστε την είδηση για το μπάχαλο με την εγκύκλιο των ημιυπαίθριων χώρων

Διαβάστε επίσης:

Ανοιχτό άδειασμα Ρέππα σε Παπακωσταντίνου για τη »στάση πληρωμών»

Εικόνα διάλυσης στην κυβέρνηση – Δυο ανταρσίες και μια άτακτη υποχώρηση

#TAGS MM