Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Σιμόν Πέρες: Οι έλληνες είναι υπέροχοι άνθρωποι!

Σιμόν Πέρες: Οι έλληνες είναι υπέροχοι άνθρωποι!

Θερμότατη υποδοχή επιφύλαξε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας στον Πρόεδρο του Ισραήλ. Και οι Σιμόν Πέρες ανταπέδωσε μιλώντας με πολύ θερμά λόγια για την χώρα μας.

Μέσα σε ένα ιδιαίτερα εγκάρδιο κλίμα έγινε η συνάντηση του Προέδρου του Ισραήλ Σιμόν Πέρες με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, στο προεδρικό μέγαρο, αμέσως μετά την επίσημη τελετή υποδοχής του Ισραηλινού ηγέτη, με όλες τιμές, στην οδό Ηρώδου του Αττικού.

«Η παρουσία σας εδώ υπογραμμίζει τις πολύ καλές σχέσεις Ελλάδας-Ισραήλ και τη θέληση των δύο λαών για συνεργασία σε πολλούς τομείς, όπως αρμόζει και στην ιστορία των δύο λαών μας» είπε ο κ. Παπούλιας, καλωσορίζοντας εγκάρδια τον κ. Πέρες.

Ευχαριστώντας «εκ βάθους καρδίας», ο Πρόεδρος του Ισραήλ απάντησε: «Έχουμε κοινή ιστορία και αυτή τη στιγμή πρόκειται να βελτιώσουμε και το πολιτικό κομμάτι της ιστορίας αυτής, διότι υπήρχε ήδη φιλοσοφική και γεωγραφική προσέγγιση. Υπάρχει επίσης προσέγγιση όσον αφορά τη γεωγραφική διάσταση της Μέσης Ανατολής -που και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό- και αναφέρομαι στα σύνορα της Μέσης Ανατολής και -θα έλεγα- ότι ακολουθούμε και εμείς τη ζώνη του ελαιόλαδου, της ελιάς και των καρπών. Άρα, λοιπόν, θα έλεγα ότι βρισκόμαστε και εμείς στην ίδια ήπειρο των ελαίων και του ελαιόλαδου».

«Πιστεύω» πρόσθεσε ο κ. Πέρες, «ότι η σύσφιξη των σχέσεων των δύο κρατών αποτελεί έναν πολύ καλό οιωνό για τις δύο χώρες και πέρα από τη γεωγραφία και τη φιλοσοφία, μπορούμε να εντάξουμε σε αυτή και την επιστημονική συνεργασία, η οποία αποτελεί τη βάση για την ανάπτυξη της νέας εποχής».

«Οι Έλληνες είναι υπέροχοι άνθρωποι με μία πάρα πολύ καλή νεολαία. Και αυτή η νέα γενιά είναι εκείνη που μπορεί να μεταλαμπαδεύσει και να φέρει ακόμα περισσότερο την ανάπτυξη που χρειάζεται η χώρα», τόνισε και πρόσθεσε: «Σήμερα πλέον δεν κρίνουμε τους λαούς ανάλογα με τα χιλιόμετρα μέσα στα οποία αυτοί επιβιώνουν, αλλά ανάλογα με τον αριθμό των επιστημόνων που έχουν. Έτσι λοιπόν, θεωρώ ότι στη συνεργασία ανάμεσα στην Ελλάδα και το Ισραήλ μπορούμε να προσθέσουμε όχι μόνο εγγύτητα αλλά και ανάπτυξη ανάμεσα στις δύο χώρες».

Ο Πρόεδρος του Ισραήλ είπε πως είναι «ιδιαίτερα ευτυχής για τις καλές σχέσεις που υπάρχουν τόσο ανάμεσα στις χώρες μας όσο και τις προσωπικές μεταξύ ημών και υμών και τόνισε: «Νομίζω ότι αυτό άλλωστε αναμένουν και οι λαοί μας και ελπίζω οι νεώτεροι από εμάς να δουν τους καρπούς αυτής της συνεργασίας. Εμείς θα κάνουμε το παν για να μπορέσουμε να βελτιώσουμε και να αναπτύξουμε τις σχέσεις ακόμα περισσότερο».

Μετά την συνάντηση των δύο Προέδρων ακολούθησε η διευρυμένη συνάντηση των δύο αντιπροσωπειών, με επικεφαλής από ελληνικής πλευράς τους υπουργούς Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλο και Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιο Τσαυτάρη και από ισραηλινής πλευράς την υπουργό Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης Ορίτ Νοκέντ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο Ισραηλινός πρόεδρος στην Αθήνα – Η ελληνοϊσραηλινή συμμαχία που βρίσκεται;

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε