Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Σκιώδης Κυβέρνηση η Τρόικα στην Ελλάδα

– Επίτροποι σε όλα τα υπουργεία
– Με εντολές της τρόικας και έλεγχο από την task force κάθε απόφαση
– Στρατιές ελεγκτών έρχονται στην Ελλάδα

Η αποφάσεις πάρθηκαν τη Δευτέρα που πέρασε στις Βρυξέλλες. Όλα δείχνουν ότι πλέον η μόνιμη παρουσία της τρόικας δεν θα είναι μόνο για τον έλεγχο των συμφωνηθέντων βάσει Μνημονίου, αλλά για την άσκηση ουσιαστικής πολιτικής.

Ουσιαστικά Τρόικα και task force η περιβόητη ομάδα Ράιχενμπαχ δηλαδή θα δρουν από κοινού. Η τρόικα θα είναι αυτή που θα δίνει εντολές και η ομάδα του Ράιχενμπαχ ενισχυμένη με στρατιές ακόμη επιτηρητών που για να μην υπάρξουν αντιδράσεις θα ονομαστούν σύμβουλοι θα ελέγχει σε καθημερινή βάση την εφαρμογή των εντολών της τρόικας.

Οι επιτηρητές θα έχουν καθημερινή φυσική παρουσία σε βασικά υπουργεία και με βάση το νέο μνημόνιο, αυτοί θα έχουν τον τελικό λόγο σε κάθε απόφαση της ελληνικής διοίκησης.

Ήδη μάλιστα όπως είχε διαφανεί μήνες πριν έχουν ξεκαθαριστεί και οι ρόλοι. Η απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων θα είναι μια … δουλειά των Γερμανών, που φυσικά θα είναι εκείνοι που θα κρίνουν και που θα κατευθύνονται τα χρήματα.

Αντίστοιχα η αναμόρφωση του κράτους, φάνηκε αυτό άλλωστε και από τις τελευταίες κινήσεις στις υπηρεσίες του Δημοσίου, θα έχει τη “βοήθεια” Γάλλων “συμβούλων” ενώ οι Ολλανδοί έχουν δείξει ενδιαφέρον για το κτηματολόγιο και άλλα τεχνικά θέματα.

Διαβάστε επίσης:
Οι κρίσιμες 24 ώρες για το PSI – Έλληνας αξιωματούχος: θα ξεπεράσει το 75% το κούρεμα – Ποιοί συμμετέχουν μέχρι στιγμής

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε