Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Σκληρά λόγια Τσίπρα κατά του Πάγκαλου

Σκληρά λόγια Τσίπρα κατά του Πάγκαλου

Κατηγόρησε παράλληλα την κυβέρνηση ότι συγκυβερνά με το κόμμα του Γ. Καρατζαφέρη.

Την εκτίμηση ότι μετά τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση αποδείχτηκε ότι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ διέθεταν συμπληρωματικά και όχι ανταγωνιστικά σχέδια απέναντι στην κρίση, εκφράζει ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Real News”, κατηγορώντας παράλληλα την κυβέρνηση για “συγκυβέρνηση με τον ΛΑΟΣ”.

Ο κ. Τσίπρας θεωρεί ότι η Αριστερά “οφείλει να υπερβεί τα δικά της προβλήματα, αν θέλει να είναι αντίστοιχη με τις απαιτήσεις των καιρών”, προσθέτοντας ότι “η ενότητα δεν προϋποθέτει απόλυτη ιδεολογική συμφωνία, προϋποθέτει βούληση”. 

Αναφερόμενος στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, ο κ. Τσίπρας σημειώνει ότι “ο κ. Πάγκαλος εδώ και καιρό επιδίδεται σε εκστρατεία λάσπης, ασύστολων συκοφαντιών και φραστικού τραμπουκισμού ενάντια στην Αριστερά”, προσθέτοντας ότι “όταν στην κυβέρνηση διαπιστώσουν τη ζημιά που τους κάνει και επιχειρήσουν να τον μαζέψουν, θα είναι αργά”.

Σε ερώτηση σχετικά με τις τάσεις μέσα στον ΣΥΝ, ο κ. Τσίπρας αναφέρει ότι “τις τάσεις δεν μπορείς να τις αποκλείσεις, ούτε να τις απαγορεύσεις. Το ζητούμενο είναι να υπάρχει κόμμα που εργάζεται και λειτουργεί ως τέτοιο και όχι ως ομοσπονδία τάσεων, με αλληλοσυγκρουόμενα πολιτικά σχέδια”.

Το κόμμα, αναφέρει ο κ. Τσίπρας, δεν χρειάζεται άλλες τάσεις, αλλά κανόνες λειτουργίας, σεβασμό στη δημοκρατία και πολιτική που θα εμπνέει και θα εκφράζει τα μέλη του. 

Τέλος, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο προσφυγής στο ΔΝΤ, εκτιμά ότι “αν καταλήξουμε στο ΔΝΤ, την απόλυτη ευθύνη θα την έχει ο κ. Παπανδρέου”.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε