Τετάρτη, 24 Απρ.
18oC Αθήνα

Σκληραίνει τη στάση της η Ντόρα

,,ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Αιχμές κατά Σαμαρά, άνοιγμα προς Ψωμιάδη.

Μιλώντας στη Θεσσαλονίκη η Ντόρα Μπακογιάννη ζήτησε απο τους ψηφοφόρους να επιβραβεύσουν τη συνέπεια και όχι τον καιροσκοπισμό, τονίζοντας πως «η εκλογή νέου αρχηγού με παλιές ιδέες είναι συνταγή αποτυχίας για το κόμμα”.

Βολές κατα του Αντώνη Σαμαρά εξαπέλυσε όταν είπε: “Με τον Παναγιώτη Ψωμιάδη είμαστε πάντα στο ίδιο χαράκωμα. Δεν υποστείλαμε ποτέ τη γαλάζια σημαία. Ποτέ δεν προβλέψαμε το βιοϊστορικό τέλος της Ν.Δ., ποτέ δεν μιλήσαμε για υπέρβαση. Αν μπορούν ας τα πουν και οι υπόλοιποι για τη δική τους πορεία”.

Ο Αντώνης Σαμαράς εμφανίστηκε ενωτικός. «Είμαστε ομοϊδεάτες, δεν είμαστε αντίπαλοι» ανάφερε για τους συνυποψηφίους του απο τη Λάρισα και έδωσε έμφαση στο “τρίπτυχο ενότητα, οργάνωση και ιδεολογία” .

Iδιότυπο debate

Οι δύο αντίπαλοι για την ηγεσία της ΝΔ διασταύρωσαν τα ξίφη τους στις απαντήσεις που έδωσαν σε κοινές ερωτήσεις για το “Βήμα της Κυριακής”. Η Ντόρα Μπακογιάννη κατηγόρησε τον Αντώνη Σαμαρά ότι κρύφτηκε την ώρα της μάχης, ενώ ο πρώην υπουργός Πολιτισμού την επέκρινε για υπόγειους μηχανισμούς, που διαιρούν τις κομματικές οργανώσεις και απωθούν τους ψηφοφόρους. 

   
Ο Άρης Σπηλιωτόπουλος με συνέντευξη του στη “Real News” υπερασπίζεται την επιλογή του να στηρίξει την Ντόρα Μπακογιάννη και αναφέρει ότι δεν συμφωνεί με το πολιτικό μήνυμα του Α. Σαμαρά. “Η ιδεολογική καθαρότητα σε οδηγεί μακριά από την εξουσία” ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός Παιδείας.

 Όσο για τους φόβους που εκφράζονται ότι η μάχη για την αρχηγία θα οδηγήσει σε προσωπικές αντιπαραθέσεις προειδοποιεί  ότι “θα γίνουμε φάρσα. Ανησυχώ για αυτά που βλέπω και ζητώ από τα δύο στρατόπεδα να έχουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αυτοσυγκράτηση”.

Οι δημοσκοπήσεις

Μία εβδομάδα πριν την κούρσα διαδοχής τρεις ακόμη δημοσκοπήσεις φέρνουν τον Α. Σαμαρά στην αρχηγία της ΝΔ.Το προβάδισμα του Αντώνη Σαμαρά  από την Ντόρα Μπακογιάννη ξεκινάει από 1,2%  έως 4,9% .

Τα αποτελέσματα της ALCO για το “Πρώτο Θέμα” στο δεύτερο γύρο φέρνουν τον πρώην υπουργό Πολιτισμού μπροστά με 49,3%και την Ντόρα Μπακογιάννη στο 44,4%.

Τα αποτελέσματα της Public Issue για την “Καθημερινή της Κυριακής” δίνουν στον Αντώνη Σαμαρά 49% και στην πρώην υπουργό Εξωτερικών 44%.

Στην τρίτη δημοσκόπηση, της MRB για τον “Τύπο της Κυριακής”, η “ψαλίδα” κλείνει και ο Αντώνης Σαμαράς είναι μπροστά με 1,2%, δηλαδή συγκεντρώνει το 47,2% των ψήφων (Δείτε το βίντεο).
 
Το πρωί του Σαββάτου ο Αντώνης Σαμαράς επανέλαβε την άρνηση του σε ντιμπέϊτ που πρότεινε η Ντόρα Μπακογιάννη και το χαρακτήρισε “πολιτικό ριάλιτι” (Δείτε το βίντεο).

Διαβάστε επίσης
Η νέα δημοσκόπηση του NewsIt.gr στις 17/11/2009
Μπροστά ο Σαμαράς

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε