Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

“Σκληρό πόκερ” για το κούρεμα – Την ερχόμενη εβδομάδα σύσκεψη πολιτικών αρχηγών

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

– Στην Αθήνα εκτάκτως ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας
– “Τελειώνει ο χρόνος” για το κούρεμα λένε οι τραπεζίτες
– Και… ξαφνική συνάντηση Παπανδρέου-Παπαδήμου στη Βουλή

Μετά τις “τριπλή” συνάντηση για την Ελλάδα, χωρίς της Ελλάδα, μεταξύ Λαγκαρντ, Μέρκελ και Σαρκοζί, ύστερα από τις διαβουλεύσεις με τον Μάριο Μόντι και την άφιξη του Τσαρλς Νταλάρα που έφερε το “πακέτο” των απαιτήσεων των ιδιωτών δανειστών για το “κούρεμα” φαίνεται ότι οι εξελίξεις τρέχουν με ρυθμούς… κατεπείγοντως.

Την Κυριακή αναμένεται να επισκεφθεί εκτάκτως την Αθήνα, ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας κ. Γκίντο Βεστερβέλε, με άγνωστη προς το παρόν ατζέντα, αλλά μετά την έντονη κινητικότητα των τελευταίων ημερών είναι δεδομένο ότι θα μεταφέρει στο Μαξίμου και το υπουργείο Οικονομικών “μήνυμα” από Γερμανία για το κούρεμα.

Ήδη το ΔΝΤ διαμηνύει ότι θα χρειαστεί μεγαλύτερη δανειακή στήριξη η Ελλάδα και πιθανότατα το κούρεμα θα πρέπει να είναι μεγαλύτερο και έτσι πιθανότατα ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας μεταφέρει στις αποσκευές του νέο πακέτο μέτρων.

Ενδεικτική της κινητικότητας ήταν και η συνάντηση δυο μέρες νωρίτερα απ’ ότι είχε προγραμματιστεί μεταξύ του Λ. Παπαδήμου και του Γ. Παπανδρέου στη Βουλή. Το αντικείμενο της συζήτησης ήταν οι εξελίξεις των επόμενων εβδομάδων, η πορεία του PSI και οι διαπραγματεύσεις για τη νέα δανειακή σύμβαση.

Ο κ. Παπανδρέου δεν ανέφερε όμως το παραμικρό για τα εσωτερικά του ΠαΣοΚ και τη στάση που σκοπεύει να τηρήσει στις κρίσιμες συνεδριάσεις του Πολιτικού και του Εθνικού Συμβουλίου. Η αβεβαιότητα στο Μαξίμου μένει και έτσι οι πληροφορίες θέλουν τώρα συνάντηση των πολιτικών αρχηγών την ερχόμενη εβδομάδα υπό τον πρωθυπουργό με … μενού στο τραπέζι το κούρεμα, πιθανότατα υπό το πρίσμα των νέων δεδομένων που φέρνει ο Βεστερβέλε την Κυριακή.

Την ίδια ώρα πάντως τα μηνύματα των δανειστών είναι πιεστικά, θέλουν συμφωνία ως τα μέσα της εβδομάδας, πιθανότατα για να προλάβουν άλλες εξελίξεις που θα οδηγήσουν τους ιδιώτες δανειστές σε μεγαλύτερες απώλειες.

Διαβάστε επίσης:
Αντίστροφη μέτρηση για Παπανδρέου – Ανοίγει τα χαρτιά του στον Παπούλια – Αιφνιδιαστική συνάντηση με Παπαδήμο

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε