Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

“Σκοπιανό” και Κυπριακό” στην συνάντηση Αβραμόπουλου με τον Μπαν Κι Μουν

“Σκοπιανό” και Κυπριακό” στην συνάντηση Αβραμόπουλου με τον Μπαν Κι Μουν

Αύριο θα έχει συνάντηση με τον Γ.Γ. του ΟΗΕ ο Δημήτρης Αβραμόπουλος στη Νέα Υόρκη Στην ημερήσια διάταξη της συνάντησης, οι διαπραγματεύσεις για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, το Κυπριακό, καθώς και θέματα σταθερότητας και ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Βόρειας Αφρικής.

Ο προσωπικός απεσταλμένος του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, Μάθιου Νίμιτς, αναμένεται να έχει νέες συναντήσεις με τους αντιπροσώπους των δυο χωρών μέσα στον Μάρτιο, ενώ ο ειδικός σύμβουλος του γ.γ. στο Κυπριακό, Αλεξάντερ Ντάουνερ, θα επιδιώξει, επίσης μέσα στον Μάρτιο, την επανεκκίνηση της διαπραγματευτικής διαδικασίας, αφού στη Λευκωσία θα υπάρχει νέος πρόεδρος και εκπρόσωπος της ελληνοκυπριακής πλευράς.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης στη Νέα Υόρκη, ο υπουργός Εξωτερικών θα παρακαθίσει σε γεύμα εργασίας με εκπροσώπους του Hellenic Initiative, κατά την διάρκεια του οποίου θα συζητηθούν θέματα προσέλκυσης επενδύσεων στην Ελλάδα, αλλά και το ζήτημα της ενίσχυσης της διεθνούς εικόνας της χώρας.

Θα προηγηθεί συνάντηση του κ. Αβραμόπουλου με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο.

Ο υπουργός αναμένεται να φθάσει σήμερα στη Νέα Υόρκη με τελικό προορισμό τον Καναδά, όπου θα πραγματοποιήσει τριήμερη επίσκεψη από τις 25 έως τις 27 Φεβρουαρίου. Η επίσκεψη ήταν προγραμματισμένη για τα τέλη του περασμένου Οκτωβρίου, αλλά είχε αναβληθεί εξαιτίας του τυφώνα Σάντι.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Χαμός από το twitter του Φαήλου Κρανιδιώτη

Μήνυση Κασιδιάρη σε αστυνομικούς και καταγγελία για χτυπήματα σε συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε