Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

“Σκοτωμός” στη Βουλή για τη Χρυσή Αυγή

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Από “νεοναζί” μέχρι “σταλινικό μόρφωμα” περιελάμβανε ο καυγάς στην κοινοβουλευτική επιτροπή, στο περιθώριο της συζήτησης του νομοσχεδίου για την κτήση της ελληνικής ιθαγένειας. Η ένταση μεταξύ των βουλευτών Χρυσής Αυγής, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ “χτύπησε κόκκινο”

Αφορμή ήταν ο χαρακτηρισμός της Χρυσής Αυγής με τον όρο “νεοναζί” από τη Βασιλική Κατριβάνου, ο βουλευτής της ΝΔ Θανάσης Δαβάκης την επέκρινε, εκεί παρενέβη και η Ελένη Ζαρούλια που επιτέθηκε κατά του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζοντάς τον “σταλινικό μόρφωμα” και … έτσι ξεκίνησε ο καυγάς. Οι διάλογοι είναι χαρακτηριστικοί.

Θ. Δαβάκης ΝΔ: Μορφή ολοκληρωτικής νοοτροπίας και αυτή . Προσβάλλει τους ψηφοφόρους τους να τους λέει νεοναζί. Δεν αποδέχονται τον όρο. Θα έπρεπε να επαναφέρετε στην τάξη τη συνάδελφο.
Β. Κατριβάνου ΣΥΡΙΖΑ: Απενοχοποιούν τη ΧΑ, όσοι το κάνουν έχουν μεγάλη ευθύνη.
Ελ. Ζαρούλια Χ.Α.: Έχουμε στείλει επιστολή όταν γίνεται αναφορά στο κίνημα της ΧΑ, εθνικιστικό και ελληνικό, παρεκτρέπονται και μας υβρίζουν κάποια σταλινικά μορφώματα, να τους επαναφέρετε στην πράξη. Να μας επιτρέπουν να αυτοπροσδιοριζόμαστε.
Μ. Κριτσωτάκης (πρόεδρος) : Δεν έχω πάρει επιστολή.

Γέλια από ΧΑ.

Μ. Κριτσωτάκης (πρόεδρος): Μην γελάτε. Να δούμε το έγγραφο, να το σεβαστούμε, να σεβαστούμε και τη δημοκρατία. Κι εσείς χρησιμοποιείτε χαρακτηρισμούς.
Β.Κατριβάνου ΣΥΡΙΖΑ: Αυτό είναι προσβολή, η λέξη μόρφωμα είναι προσβολή. Το καταστατικό σας και το πόρισμα Ντογιάκου λέει για νεοναζί.
Φωνές από Χ.Α.: Πάρτο χαμπάρι ότι η δημοκρατία μας έχει τρίτο κόμμα.
Γ. Λαγός Χ.Α.: Δεν αποδεχόμαστε τον όρο. Πώς δεν θα εξαγριωθούμε πια; Είμαστε αθώοι και μας σέρνετε σε μια άδικη δίκη.
Χρ. Κατσώτης ΚΚΕ: Προσπαθούν με σόου οι υπόδικοι να πουν ότι δεν είναι αυτό που έλεγαν ως τώρα ότι είναι. Πλήθος σελίδων στο κατηγορητήριο, με πολλά αποδεικτικά στοιχεία στελεχών που υμνούσαν Χίτλερ, ναζί, θεωρία τους. Γι αυτό τους λέμε εγκληματική οργάνωση γιατί είναι λάτρεις του ναζισμού. Βλέπουμε καθημερινά το χαιρετισμό «χάιλ χίτλερ» που κάνουν.
Ηλ. Παναγιώταρος Χ.Α.: Να ζητήσει συγνώμη η κα Κατριβάνου φέραμε το επίσημο καταστατικό που λέει για το κόμμα μας.
Ηλ. Παναγιώταρος Χ.Α.: Να ζητήσει συγνώμη η κα Κατριβάνου φέραμε το επίσημο καταστατικό που λέει για το κόμμα μας.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε