Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

“Σκοτωμός” ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ με… άρωμα Καραμανλή!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

“Πόλεμος” ανακοινώσεων μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας, με την αξιωματική αντιπολίτευση να κάνει λόγο για “παλινωδίες” και το κυβερνών κόμμα να απαντά “εμπλέκοντας” και τις πληροφορίες για δυσφορία του Κώστα Καραμανλή εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη!

Οι παροχές που εξήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας στο πρόσφατο διάγγελμά του (σ.σ. επίδομα στους χαμηλοσυνταξιούχους και απαλλαγή από τον ΦΠΑ για τα νησιά που έχουν πληγεί από τις προσφυγικές ροές) δημιούργησαν αρκετές… τριβές σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ωστόσο, ήταν η αφορμή για κόντρες και στο εσωτερικό της χώρας.

Το επίδομα στους χαμηλοσυνταξιούχους υπερψηφίστηκε χθες με ευρύτατη πλειοψηφία (σ.σ. 196 “ναι), ενώ το ζήτημα του ΦΠΑ για τα νησιά θα ψηφιστεί την Δευτέρα, ωστόσο το “παρών” της Νέας Δημοκρατίας στη χθεσινή ψηφοφορία προκάλεσε εσωτερικές “μουρμούρες” στην Πειραιώς, με την “δυσφορία” του Κώστα Καραμανλή για τον Κυριάκο Μητσοτάκη να είναι η πλέον “ηχηρή”.

Η Νέα Δημοκρατία, λοιπόν, εξέδωσε μια ανακοίνωση με την οποία επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ, με το κυβερνών κόμμα να απαντά “εμπλέκοντας” αυτή τη “δυσφορία” του Κώστα Καραμανλή, παρόλο που δεν τον κατονόμασε…

Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε: “Δυστυχώς, ο κ. Τσίπρας έχει ήδη συμφωνήσει και υπογράψει νέα επώδυνα μέτρα, που πλήττουν τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους ανέργους.

Με τις παλινωδίες του επιβαρύνει ακόμη περισσότερο την οικονομία και ολόκληρη την κοινωνία. Αποδεικνύεται, για άλλη μια φορά, ότι καμία συνάντηση με Ευρωπαίους ηγέτες, δεν μπορεί να ισοσκελίσει τη δική του ανικανότητα και αποτυχία“.

Η ανακοίνωση – απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ, υπό τον τίτλο “Η ΝΔ κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια”, τονίζει: “Κατανοούμε το εσωκομματικό πρόβλημα που δημιούργησε η έξωθεν εντολή να μην ψηφίσει η ΝΔ τα μέτρα ενίσχυσης των χαμηλοσυνταξιούχων. Ευτυχώς, οι σφοδρές αντιδράσεις στο εσωτερικό της ανάγκασαν την ηγεσία της ΝΔ να αναδιπλωθεί και να πει «ναι» στην αναστολή αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά που δοκιμάζονται. Δεν μπορούσε να κάνει και διαφορετικά, μετά τη γενικευμένη κατακραυγή για το «παρών»”.

Για να συνεχίσει: “Σχετικά με την αναφορά της ΝΔ σε «παλινωδίες», τους θυμίζουμε το ενημερωτικό της σημείωμα (13.12.16) ότι θα υπερψηφίσει τη διάταξη για ενίσχυση στους συνταξιούχους. Απόφαση που άλλαξε εν μία νυκτί και έγινε «παρών» στη Βουλή. Ο νέος αρχηγός της ΝΔ φαίνεται να έχει μία ιδιαίτερη αδυναμία στα… κέντρα της Γερμανίας: είτε τηλεφωνικά, είτε πολιτικά. Όσο, όμως, και να υπόσχεται ότι θα υπογράψει και θα υλοποιήσει όλα τα μέτρα που θα του φέρουν στο τραπέζι οι ακραίοι των δανειστών, ο κ. Μητσοτάκης δεν θα μπορέσει να το κάνει.

Το επαναλαμβάνουμε για να το εμπεδώσει καλύτερα και η ΝΔ: Ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση δεν πρόκειται να αποδεχτούν τη νομοθέτηση μέτρων για μετά τη λήξη του προγράμματος”.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε