Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Σόιμπλε : ”Ισως ο Έλληνας Πρόεδρος να παράκουσε”

Σόιμπλε : ”Ισως ο Έλληνας Πρόεδρος να παράκουσε”

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών αρνείται ότι προσέβαλε την Ελλάδα ενώ φαίνεται αισιόδοξος για λύση στην Ελλάδα χωρίς μάλιστα να τεμαχιστεί το δεύτερο πακέτο “διάσωσης”.

Δεν θα είχε νόημα το να κατατμηθεί το δεύτερο πρόγραμμα δανεισμού της Ελλάδας, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στην εφημερίδα Tagesspiegel am Sonntag.

”Εάν η Ελλάδα λάβει όλες τις αναγκαίες εγκρίσεις και εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις και ξεκαθαρίσει άλλα θέματα, τότε θα είναι σε θέση να λάβει το δεύτερο πακέτο βοήθειας” φέρεται να είπε ο Σόιμπλε.
”Μια συμφωνία διαρθρωμένη κατά στάδια ή μια συμφωνία βήμα προς βήμα θα ήταν εποικοδομητική” και πρόσθεσε: ”Θα αποφασίσουμε για το πλήρες πρόγραμμα την Δευτέρα”.

Ο Σόιμπλε αμύνθηκε επίσης έναντι των επικρίσεων του Προέδρου της Δημοκρατίας της Ελλάδας Κάρολου Παπούλια, ο οποίος τον κατηγόρησε οργισμένος ότι προσβάλλει την Ελλάδα.
”Δεν ξέρω κανέναν κ. Σόιμπλε που θα έκανε τέτοιο πράγμα. ‘Ισως ο Έλληνας Πρόεδρος να παράκουσε κάτι” είπε.

Πρόσθεσε ότι όλοι οι υπουργοί της ευρωζώνης μάχονται τα τελευταία δύο χρόνια να σταθεροποιήσουν το ευρώ και ειδικά να σταθεροποιήσουν την Ελλάδα”.

Ο Σόιμπλε δήλωσε ότι η ευρωζώνη δεν θέτει νέους όρους για τη βοήθεια αλλά είναι απαραίτητο η Ελλάδα να δώσει ”επαρκείς εγγυήσεις ότι θα εφαρμόσει αυτούς που έχουν συμφωνηθεί ανεξαρτήτως του αποτελέσματος των εκλογών”.

Ο Σόιμπλε δύο φορές την εβδομάδα που πέρασε αποκάλεσε την Ελλάδα «λάκκο χωρίς πάτο», προκαλώντας οργή στην Αθήνα και τροφοδοτώντας την υπόθεση ότι οι βορειοευρωπαϊκές χώρες ίσως ετοιμάζονται να αναγκάσουν τη χώρα να εγκαταλείψει την ευρωζώνη, κάνοντας τον υπολογισμό ότι αυτό δεν υπάρχει πλέον κίνδυνος να καταστρέψει το ευρώ.

Διαβάστε επίσης :

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε