Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Σόιμπλε: Κάντε εκλογές αλλά τηρείστε τη συμφωνία

“Η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τις υποχρεώσεις της ανεξάρτητα από το εκλογικό αποτέλεσμα” τονίζει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας. 

Σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής ο κ. Σόιμπλε επισημαίνει: “είναι δικαίωμά σας να κάνετε εκλογές, αλλά υποχρέωσή σας να τηρήσετε τους όρους του προγράμματος”.

Ο κ. Σόιμπλε εμφανίζεται θετικός απέναντι στην ιδέα της προώθησης ενός “Σχεδίου Μάρσαλ”, για την ενίσχυση της ανάπτυξης στην Ελλάδα, ωστόσο,υπογραμμίζει οτι η Ελλάδα πρέπει να αξιοποιήσει τα κοινοτικά κονδύλια και πως “εμείς είμαστε πρόθυμοι να κάνουμε ότι μας ζητήσουν”, αλλά “δεν θέλουμε να πιστέψει κανείς ότι θέλουμε να θέσουμε την Ελλάδα υπό την κατοχή μας”.

Κατά τον κ. Σόιμπλε η Ελάδα χρειάζεται χρόνο, ώστε να κάνει τις απαραίτητες αλλαγές και αυτός ήταν ένας από τους λόγους για τους ποίους δόθηκε το πρώτο πακέτο και “όταν είδαμε ότι αυτό δεν αρκούσε, πήραμε και το δεύτερο” δηλώνει. “Αν η Ελλάδα θέλει να γίνει ανταγωνιστική δεν χρειάζεται μόνο επενδύσεις, αλλά και δομικές μεταρρυθμίσεις. Και τις οικονομικές αποφάσεις δεν πρέπει να τις παίρνει η δημόσια διοίκηση, αλλά οι επιχειρήσεις στο πλαίσιο του ανταγωνισμού. Αυτή είναι η εμπειρία μας. Αυτή είναι η ουσία του θέματος” αναφέρει χαρακτηριστικά.

Σε οτι αφορά το ενδεχόμενο αποστολή εφροιακών ο κ. Σόιμπλε αναφέρει οτι αυτό θα γίνει μόνο αν το ζητήσει η Ελλάδα και τονίζει οτι “ο φόβος του συνδικάτου των Ελλήνων εφοριακών ότι οι Γερμανοί ειδικοί θα κλέψουν τη δουλειά των Ελλήνων συναδέλφων τους είναι παράλογος, σκέτη ανοησία”.

Διαβάστε

Τα… “γουρούνια” που «έκραξαν» τον Σόιμπλε! ΦΩΤΟ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε