Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

Σόιμπλε Τσίπρας:Η μονομαχία των ξεροκέφαλων

Σόιμπλε Τσίπρας:Η μονομαχία των ξεροκέφαλων

Ο τίτλος ανήκει στο γερμανικό Focus που προσθέτει:”Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο βετεράνος της ευρωδιάσωσης και ο Αλέξης Τσίπρας, ο νεαρός Έλληνας ηγέτης της αντιπολίτευσης με το μεγάλο στόμα”.

Ως μονομαχία των ξεροκέφαλων παρουσιάζει το γερμανικό περιοδικό Focus το τετ α τετ του Γερμανού Υπουργού Οικονομικών με τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.
Το δημοσίευμα περιγράφει τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ως τον βετεράνο της ευρωδιάσωσης και τον Αλέξη Τσίπρα ως το νεαρό Έλληνα ηγέτη της αντιπολίτευσης με το μεγάλο στόμα.

Το Focus προσθέτει:

”Το γεγονός ότι ο Σόιμπλε βρήκε το χρόνο για να συναντήσει τον περιγραφόμενο ως χαρισματικό 38χρονο έχει να κάνει με τις απρόβλεπτες πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα. Για την ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ του Τσίπρα έρχεται κατά καιρούς στις δημοσκοπήσεις πρώτος. Κι επειδή το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης της βαθιά χρεωμένης χώρας θα κρατήσει ακόμη πολλά χρόνια, κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί στους δανειστές ότι ο Τσίπρας δεν θα έρθει κάποια στιγμή στην εξουσία. Γι΄ αυτό είναι καλύτερο να συζητά κανείς ήδη μαζί του- προφανώς το ίδιο ισχύει και για τις δυο πλευρές. Έτσι μετά τη συνάντηση και ο Τσίπρας δήλωσε ότι οι διαφορές μας είναι μόνο πολιτικές, όχι προσωπικές”.

Την ίδια ώρα το Reuters επιλέγει ως τίτλο για τη συνάντηση:”Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών δάγκωσε γρανίτη”.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται πως ”ο Σόιμπλε δάγκωσε γρανίτη με το αίτημά του προς την αριστερή αντιπολίτευση στην Ελλάδα να υποστηρίξει το πρόγραμμα λιτότητας”.

Σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί με τον υφυπουργό, επιφορτισμένο με τα ελληνικά θέματα, Χανς Γιοαχίμ Φούχτελ, και με αντιπροσωπεία των Πρασίνων, ενώ θα μιλήσει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του Αριστερού κόμματος της Γερμανίας Die Linke.

Διαβάστε επίσης :

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε