Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

“Φαρμάκι” Spiegel – Υπονοούμενα ότι χρειάζονται ψυχίατρο Τσίπρας – Βαρουφάκης!

Φωτό από spiegel.de
Φωτό από spiegel.de

Με τίτλο “έναν ψυχίατρο στην ευρωδιαπραγμάτευση“, το Spiegel προκαλεί εκ νέου, δημοσιεύοντας συνέντευξη ενός Γερμανού ψυχιάτρου στο BBC για τις ψυχωτικές εμπειρίες που έχουν άτομα τα οποία πάσχουν από παραληρηματικές ιδέες, “φωτογραφίζοντας” τους Αλέξη Τσίπρα και Γιάνη Βαρουφάκη!

Ο δημοσιογράφος πυυ υπογράφει το άρθρο είναι ο Jan Fleischhauer και κάνει αναφορά στην συνέντευξη ενός Γερμανού ψυχιάτρου στο βρετανικό δίκτυο BBC, σχετικά με τις ψυχωτικές εμπειρίες που έχουν άτομα τα οποία πάσχουν από παραληρηματικές ιδέες, υπογραμμίζοντας όμως πως οι συντάκτες έχουν κάνει ένα λάθος.

Ποιο είναι αυτό; Το ότι “δεν θα έπρεπε να κινηθούν στο χώρο των επιχειρήσεων και των εργαζομένων όπως έκαναν, αλλά προς το χώρο των οικονομικών συντακτών που προσπαθούν να καταλάβουν και τα ερμηνεύσουν τα σχετικά με την Ελλάδα, γεγονότα”.

Μάλιστα, ο συντάκτης του συγκεκριμένου άθρου καλεί τον διευθυντή του τμήματος Ψυχιατρικής στο Charité (του Βερολίνου) να εξετάσει την δράση της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα.

Περί “φανταστικών εχθρών”…

Το πρώτο κεφάλαιο του -προκλητικού αυτού- άρθρου, έχει τον τίτλο: “Οι φανταστικοί εχθροί”.

Στο συγκεκριμένο κεφάλαιο γίνεται αναφορά στον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, και υπογραμμίζεται πως όσοι ακούν προσεκτικά, καταλαβαίνουν όχι τη θεωρία των παιγνίων -στην οποία είναι ειδικός ο καθηγητής και υπουργός- αλλά μόνο την ψυχοπαθολογία.

Ο δημοσιογράφος σημειώνει πως υπάρχει μια εμμονή σε φανταστικούς εχθρούς που θυμίζει “ψυχωτική εμπειρία”.

Στο επόμενο κεφάλαιο, το οποίο αναφέρεται σε ασθένεια, σημειώνεται πως η ελληνική κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι ένα πρόγραμμα βοήθειας δεν είναι αναγκαίο την ώρα που βρίσκεται υπό πτώχευση και ενώ μιλά για κούρεμα του χρέους στη συνέχεια κάνει λόγο για αναδιάρθρωση.

Αναφορά στους “μυστικούς εφοριακούς”

Το Spiegel, μάλιστα, “ενσωματώνει” στην… “ψυχοπαθολογία” της κυβέρνησης Τσίπρα και την πρόταση για τους μυστικούς εφοριακούς, αλλά και την απειλή του ΥΕΘΑ, Πάνου Καμμένου, ότι η Ελλάδα θα “στείλει” τους μετανάστες στο Βερολίνο.

Spiegel: “Οι διαπραγματευτές έχουν επαναπροσδιορίσει ενστικτωδώς ένα θεραπευτικό λεξιλόγιο για τις επισκέψεις τους στην Αθήνα”

Στο τελευταίο κεφάλαιο ο συντάκτης θέτει ένα ερώτημα: “Ποιος είναι πραγματικά τρελός” και υπογραμμίζει πως χρειάζεται ψυχιατρική παρέμβαση αλλά συμπληρώνει: “πως να ασχοληθεί κανείς με μια κυβέρνηση που έχει παραισθήσεις…”.

Ακόμη, ο συντάκτης του συγκεκριμένου άρθρου τονίζει πως “αντί η κυβέρνηση να προχωρήσει σε κατευναστικές δηλώσεις, επιμένει στη νευρικότητα σαν να ακούει εσωτερικές φωνές”.

“Είναι εκπληκτικό το γεγονός ότι οι παράξενοι ήρωες του ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθούν να συγκεντρώνουν τον θαυμασμό, αλλά …ο μαρξιστής ψυχίατρος David Cooper, λέει ότι η σχιζοφρένεια είναι ένα κοινωνικό προϊόν που μπορεί να θεραπευτεί μόνο με επανάσταση. Κάτι σαν αυτό που υποστηρίζουν επίσης ο Τσίπρας και ο υπουργός των Οικονομικών του: Δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ τρελός, αλλά ο καπιταλισμός που τoν περιβάλλει”, καταλήγει στάζοντας… “φαρμάκι” το άρθρο του Spiegel.

Πηγή: spiegel.de

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε