Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Σπίρτζης: Παρακαλούσαν να μην κλείσει συμφωνία για να πέσει ο Τσίπρας

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Επίθεση στη ΝΔ , τον Κώστα Σημίτη, τον ΣΕΒ και τον Γιάννη Στουρνάρα, εξαπέλυσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης μιλώντας στην εκδήλωση που διοργάνωσαν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, Αλίμου, με θέμα “2 χρόνια ΣΥΡΙΖΑ στην Κυβέρνηση – οι πολιτικές προκλήσεις σήμερα για ανάπτυξη και δημοκρατία”.

Αναφερθείς στη συμφωνία κυβέρνησης- Θεσμών είπε “το 2018 τελειώνει το πρόγραμμα και αυτό είναι πλέον κοινός τόπος, η συμφωνία έκλεισε μετά από μια σκληρή διαπραγμάτευση, αν και οι μισοί μας εγκαλούσαν γιατί δεν την κλείναμε με όποιον τρόπο, και οι άλλοι μισοί παρακαλούσαν -ευχόντουσαν να μην κλείσει με στόχο την ανατροπή αυτής της κυβέρνησης, της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα” υπογράμμισε ο κ. Σπίρτζης.

Σημείωσε ότι με το κλείσιμο και της αξιολόγησης ανοίγει ο δρόμος για να εκπληρωθεί η εντολή που πήρε η κυβέρνηση από τον ελληνικό λαό , να βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια “Πετύχαμε μία συμφωνία με μηδενικό δημοσιονομικό αντίκτυπο. Δηλαδή για κάθε ευρώ που θα επιβαρύνεται ο πολίτης -εάν δεν πετύχουμε τους στόχους το 2019 και το 2020- θα υπάρχουν ανταποδοτικά μέτρα” υπογράμμισε, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

Πρόσθεσε “πετύχαμε την επαναφορά ενός ευρωπαϊκού εργασιακού πλαισίου, δηλαδή τη θεσμοθέτηση συλλογικών συμβάσεων. Επανέρχονται όσα ξήλωσαν οι προηγούμενοι -ΝΔ-ΠΑΣΟΚ- με τα κέντρα καθοδήγησης τους” τόνισε ο κ. Σπίρτζης και είπε με νόημα “για τα κέντρα καθοδήγησής τους θα γίνουμε συγκεκριμένοι το επόμενο διάστημα”. Συμπληρώνοντας για τα εργασιακά τόνισε “δεν υπάρχει θέμα λοκ άουτ ή ζήτημα απελευθέρωσης των απολύσεων”.

Ο κ. Σπίρτζης επιτέθηκε στη ΝΔ, λέγοντας “η ΝΔ έχει υποστεί μετάλλαξη, έχει δομικό πρόβλημα, οι θέσεις που βγάζει προς τα έξω δείχνουν ότι δεν έχει στόχευση. Δεν θυμίζει τίποτα με τη ΝΔ του Κωνσταντίνου Καραμανλή, δεν θυμίζει τη φωτισμένη δεξιά. Είναι η πρώτη φορά που φιλοξενεί στην ηγετική της ομάδα ακροδεξιούς κύκλους, δεν μπορεί ο Άδωνις Γεωργιάδης να είναι αντιπρόεδρος σε ένα κόμμα που θέλει να εκπροσωπεί τη κεντροδεξιά” σχολίασε.

Υποστήριξε πάντως πως Δημοκρατική Συμπαράταξη και ΝΔ έχουν ενιαίο κέντρο καθοδήγησης. “Δεν είναι τυχαίο που ο κ. Σημίτης σιωπούσε επί 15 χρόνια και βγήκε τη μέρα που ψηφιζόταν στη Βουλή η εξεταστική για τον υπουργό του, τον Γιάννο Παπαντωνίου. Δεν είναι δυνατόν να βγαίνει μετά από 15 χρόνια και να ζητάει εκλογές, δεν έχει ξαναγίνει αυτό. Και εντελώς τυχαία βγήκαν δύο φορείς -που μας έχουν συνηθίσει βέβαια να έχουν μια τέτοια λογική- ο ΣΕΒ, -που συναντήθηκε με τους θεσμούς λες και δεν ζει στη χώρα δεν αναγνωρίζει την ελληνική κυβέρνηση και κατέθεσε τα αιτήματά του- και βγήκε η ΤτΕ δια του κ. Στουρνάρα και δήλωσε ότι το ασφαλιστικό είναι ακόμα πλουσιοπάροχο” είπε ο κ. Σπίρτζης.

Πρόσθεσε καυστικά “να είναι καλά που βγαίνουν και τα λένε αυτά για να καταλάβει ο ελληνικός λαός ποιος επιβάλλει αυτά που μας ζητούν οι δανειστές. Ο κ. Στουρνάρας πρέπει να έχει να συναντήσει συνταξιούχους πολλά χρόνια εκτός και αν αναφέρεται στους φίλους του που όταν συνταξιοδοτούνται παίρνουν από τις τράπεζες μερικά εκατομμύρια. Ο κ. Στουρνάρας και οι φίλοι του αποδόμησαν το κοινωνικό κράτος” σχολίασε δηκτικά ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε