Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Σπόντες Κεδίκογλου για ΣΥΡΙΖΑ: “Δεν παίξαμε θέατρο στην πλάτη της Κύπρου, όπως άλλοι”

Σπόντες Κεδίκογλου για ΣΥΡΙΖΑ: “Δεν παίξαμε θέατρο στην πλάτη της Κύπρου, όπως άλλοι”

«Όσοι επί τόσες μέρες έκαναν σπέκουλα πάνω στην αγωνία των Κυπρίων και τα αισθήματα αλληλεγγύης του ελληνικού λαού θα πρέπει σήμερα να ντρέπονται. Αν τους έχει μείνει ίχνος ντροπής» σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, μετά τις σημερινές δηλώσεις του προέδρου της Κύπρου, Νίκου Αναστασιάδη.

Ο κ. Κεδίκογλου τόνισε ότι η Ελλάδα στάθηκε στο πλευρά της Κύπρου σε όλα τα βήματα αυτής της δοκιμασίας. «Στάθηκε και θα στέκεται πάντα! Χωρίς καμία ταλάντευση, χωρίς τον παραμικρό δισταγμό. Στάθηκε στα μεγάλα αλλά και στα μικρά, στις λεπτομέρειες» υπογράμμισε ο κ. Κεδίκογλου, σημειώνοντας: «Στηρίξαμε απόλυτα αλλά δεν προσπαθήσαμε να επιβάλλουμε στον ελληνισμό της Κύπρου τι θα κάνει…».

Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι η αληθινή στήριξη δεν εκφράζεται με καταγγελίες και λόγια του αέρα αλλά ουσιαστικά και διακριτικά. «Δεν το κάναμε για μικροκομματικούς λόγους μέσα στην Ελλάδα. Το κάναμε γιατί αυτό επιβάλλει το εθνικό καθήκον» συμπλήρωσε.

Επίσης, εξαπολύοντας επίθεση στην αντιπολίτευση ο κ. Κεδίκογλου τόνισε ότι στηρίξαμε την Κύπρο και «δεν παίξαμε θέατρο στην πλάτη της όπως έκαναν άλλοι».
Επιπλέον, επεσήμανε ότι μια σταθερή και ισχυρή Ελλάδα είναι προϋπόθεση για να μπορέσει να σταθεί ξανά στα πόδια της και η Κύπρος.

«Σκεφτείτε μόνο πόσο πιο δύσκολη θα ήταν η θέση της Κύπρου σήμερα, αν η Ελλάδα βρισκόταν εδώ και μήνες εξωτερικά απομονωμένη και εσωτερικά διαλυμένη» είπε χαρακτηριστικά και τόνισε πως με τη σημερινή εξέλιξη έληξε και η αγωνία για τις καταθέσεις στα παραρτήματα των πρώην κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα. Εξήγησε, δε, ότι αυτά περνάνε πλήρως στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα με πλήρη εξασφάλιση όλων και με σημαντικό όφελος για την κυπριακή πλευρά, όπως αναγνωρίζει και ο Κύπριος Πρόεδρος.

«Κι έτσι τελειώνει ένας ακόμα παράγοντας αβεβαιότητας που θα μπορούσε να έχει δυσμενείς συνέπειες», υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σαμαράς – Αναστασιάδης συμφώνησαν να απορροφηθούν από ελληνικές τράπεζες τα υποκαταστήματα των κυπριακών

Κύπρος: πρώτα συμφωνία με Ε.Ε. Μετά βοήθεια από Ρωσία

Μόνο όχι εισπράττει η Κύπρος από τους εταίρους της – Η τρόικα απέρριψε το μεγαλύτερο μέρος του σχεδίου Αναστασιάδη

Λαϊκή Τράπεζα: Αν δεν καταψηφιζόταν η απόφαση του Eurogroup δεν θα βρισκόμασταν σήμερα εδώ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε