Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Στα άκρα η κόντρα Καρατζαφέρη-ΝΔ – «Συμφώνησαν κάτω απ’ το τραπέζι να τα φορτώσουν στον Άκη»

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Λάβρος κατά των δυο μεγάλων κομμάτων ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, κατηγόρησε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ πως «έκαναν μια συμφωνία κάτω από το τραπέζι να τα φορτώσουν όλα στον Άκη».

Υποστήριξε, μιλώντας στο ραδιόφωνο 9, ότι αυτό έγινε «για να γλιτώσει το τότε ΚΥΣΕΑ, το οποίο αναφέρεται στην παραγγελία της εισαγγελέως ΣΔΟΕ και στο οποίο συμμετέχει το μισό σημερινό υπουργικό συμβούλιο και δυο πρωθυπουργοί (Σημίτης και Παπανδρέου), και η ΝΔ για να μην ελεγχθεί η περίοδος Σπηλιωτόπουλου και Μεϊμαράκη. Αυτό είναι αισχρό, πρόστυχο και ιταμό».

Ανάμεσα στον πρόεδρο του ΛΑΟΣ και τη Νέα Δημοκρατία έχει ξεσπάσει κόντρα, μετά και τις δηλώσεις Μεϊμαράκη πως έγινε το «δεκανίκι» του ΠΑΣΟΚ. «Εγώ είπα να ελεγχθεί όλη η περίοδος, από τον Άκη μέχρι σήμερα, τον Βενιζέλο. Απλώς οι δυο είχανε συμφωνήσει να βγουν έξω όλα τα στελέχη τους και να τα ρίξουν στο πολιτικό “πτώμα”. Από που ήμουν λοιπόν “δεκανίκι”;», πρόσθεσε.

Ο κ. Καρατζαφέρης απέδωσε σε αυτή τη συμφωνία και τις εις βάρος του καταγγελίες από τον πρώην υπουργό Άμυνας, Βαγγέλη Μεϊμαράκη. «Αυτή η συμφωνία είναι που ενόχλησε και άρχισε ο κ. Μεϊμαράκης να λέει αηδίες και ανοησίες από το πουθενά. Αν ίσχυαν όλα αυτά που είπε χθες τότε γιατί όλο το καλοκαίρι του 2008 που εγώ του έλεγα ότι “θα σε κλείσω φυλακή αν πάρεις μια οβίδα, ένα πυρομαχικό του Leopard, ένα ευρώ ακριβότερο από την Τουρκία”, δεν με ξεμπρόστιαζε;

Να μου πει: “τι είναι αυτά που λες; Χθες δεν μου έλεγες άλλα;”. Για όλη την διάρκεια που αναφέρεται ο κ. Μεϊμαράκης έχουμε ερωτήσεις “κεραυνούς”. Έχουμε δηλώσεις του τότε εκπροσώπου μας, του κ. Βελόπουλου, που μιλάει εναντίον. Και θέλω να μου πείτε αν όλα αυτά τα χρόνια υπήρξε μια μέρα που ήμουν υπέρ των Γερμανών.

Προκαλώ όποιον θέλει να βγάλει τις ερωτήσεις των βουλευτών μου. Πρόκειται για αισχρή προβοκάτσια, άξια του ανδρός. Εφόσον ήμουν πάντα εναντίον όλων των γερμανικών προμηθειών, πως να είμαι υπέρ για τα υποβρύχια; Για τις τορπίλες δε, υπήρξε μια ερώτηση του Βελόπουλου που έλεγε: “αφού τα παίρνετε τα υποβρύχια, τα παίρνετε γυμνά;”. Χθες ο κ. Θανάσης Γιαννόπουλος, βουλευτής της ΝΔ, κολλητός φίλος του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, της ίδιας τάσεως στην ΝΔ, είπε: “Αφήσατε γυμνά τα υποβρύχια και δεν είναι αξιόμαχα γιατί δεν πήρατε τορπίλες”».

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ επικαλέστηκε και την κατάθεση του πρώην γενικού διευθυντή προμηθειών κ. Βασιλάκου λέγοντας: «Μα τα έχει πει στον ανακριτή ο κ. Βασιλάκος. Πάρτε την κατάθεση των στενών συνεργατών του, όπως του κ. Βασιλάκου για το πως χειρίστηκε την υπόθεση τότε ο κ. Μεϊμαράκης, τότε που είχαμε εμείς το “πάνω χέρι”. Τα αντισταθμιστικά, που πληρώσαμε 700 εκατ. ύστερα. Τα λέγαμε “πλωτά φέρετρα” και την περίοδο της ΝΔ πληρώσαμε 700 εκατ. στους Γερμανούς.

Επειδή τους κυνηγάει η αλήθεια και κάποια μέρα θα καθίσουν στο ειδώλιο του κατηγορουμένου, προσπαθούν να “πετάνε πέτρες” παντού. Ατύχησε όμως ο κ. Μεϊμαράκης, γιατί εγώ ήμουν πάντα ενάντια σ΄ αυτή την κατάσταση. Και εγώ δεν έχω ψευδώνυμα. Γιατί στην πιάτσα τον λένε “προστάντζα”; Επειδή προτρέχει; Μάλλον γι΄ αυτό τον λένε έτσι. Αυτό απέδειξε άλλωστε και με τις χθεσινές του δηλώσεις”.

Εκτίμησε ότι ο Άκης Τσοχατζόπουλος δε θα παραπεμφθεί, σημειώνοντας πως η όλη ιστορία έχει «στηθεί για να κοροϊδέψουν τον ελληνικό λαό». «Αν ήταν εντάξει η ΝΔ, είχε την ευκαιρία να ρίξει το ΠΑΣΟΚ τώρα. H ΝΔ τους την χάρισε. Όταν εγώ τους είπα “το 2000 τις εκλογές τις κέρδισε η ΝΔ και βγήκε πρωθυπουργός ο Σημίτης”, με διώξανε. Τώρα που τους λέω ότι την χαρίσατε στο ΠΑΣΟΚ πάλι λένε προβοκάτσιες. Ίδιοι είναι, δεν αλλάζουν. Θα τους ρίξω όλη την αλήθεια κατάμουτρα, και στον Σαμαρά και στον Μεϊμαράκη και σε όλη αυτή την “παρέα” η όποια προδίδει τα όνειρα του νεοδημοκράτη.

Και αυτά που είπα εγώ χθες στην Βουλή, τα είχε πει ο κ. Καμμένος. Αλλά τους ρώτησα στη ΝΔ αν συμφωνούν με τον εισηγητή τους. Πετάχτηκε ο Γιαννόπουλος και είπε “ναι”. Είπα λοιπόν: “Ελάτε να υπογράψουμε νέα παραπομπή για να πάει όλο το ΠΑΣΟΚ μέσα”. Αλλά δυστυχώς το μάζεψε ο Σαμαράς και η παρέα του γιατί φοβόντουσαν την περίοδο Σπηλιωτόπουλου-Μεϊμαράκη. Τώρα γιατί φοβούνται τόσο πολύ αυτή τη περίοδο; Γι’ αυτό, πρέπει να απολογηθεί ο κ. Σαμαράς».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε