Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Στα μαχαίρια υπουργοί – Κόντρα Ρέππα – Παπακωνσταντίνου για τις ΔΕΚΟ

Στα μαχαίρια υπουργοί – Κόντρα Ρέππα – Παπακωνσταντίνου για τις ΔΕΚΟ

Κλίμα εμφυλίου επικρατεί στην κυβέρνηση με υπουργούς αλλά και στελέχη ΠΑΣΟΚ να αλληλοκατηγορούνται μεταξύ τους για καυτά θέματα όπως οι ΔΕΚΟ, η Υγεία αλλά και το Ασφαλιστικό με κορυφαία κόντρα εκείνη των υπουργών

Οικονομικών και Μεταφορών με αφορμή όσα έγιναν τις τελευταίες ημέρες στην ΕΘΕΛ.

Από την μια ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου σε πρωινή εκπομπή έκανε εξαγγελίες για διακοπή της χρηματοδότησης σε ελλειμματικές ΔΕΚΟ με αποτέλεσμα η παρέμβασή του να προκαλέσει την οργή του υπουργού Μεταφορών, Δημήτρη Ρέππα.

«Δεν μπορεί τα ανεξέλεγκτα ελλείμματα των ΔΕΚΟ να πληρώνονται πλέον από τους φορολογούμενους. Τα δάνεια με εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου έχουν τελειώσει. Η κατάσταση είναι υπερβολικά σοβαρή για να παίζουμε», είπε ο υπουργός Οικονομικών μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Μega.
Ο κ. Παπακωνσταντίνου αποκάλυψε μάλιστα, ότι στην ΕΘΕΛ έχουν εντοπιστεί εργαζόμενοι με μηνιαίες αποδοχές 6.000 ευρω και 7.000 ευρώ.

Η απάντηση ήρθε άμεσα, από “κύκλους” του υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών.

Μίλησαν για “καψώνι” από το υπουργείο Οικονομικών το οποίο καθυστέρησε 20 μέρες να υπογράψει τον φάκελο για τα έξοδα μισθοδοσίας των εργαζομένων στην ΕΘΕΛ.
“Τι τον έκαναν τόσες μέρες τον φάκελο; Αφού  θα τα έδιναν στο τέλος τα λεφτά, γιατί έβαλαν την υπογραφή στο και πέντε προκαλώντας μια απεργία που  σκόρπισε τον πανικό στην ελληνική κοινωνία; Γιατί δεν είναι λίγο να  ακούς ότι μια ΔΕΚΟ δεν έχει να πληρώσει μισθούς;” έλεγαν συνεργάτες του υπουργού.

Αλλά και ο ίδιος ο κ. Ρέππας φάνηκε να συμφωνεί με τους συνεργάτες του λέγοντας ότι σε αυτές τις δύσκολες στιγμές “χρειάζεται περισσότερος κοινός πολιτικός νους”.

Την ώρα που φούντωνε η κόντρα Παπακωνσταντίνου – Ρέππα, η Βάσω Παπανδρέου τα έβαζε στην Βουλή με την υπουργό Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.  Αφορμή το νομοσχέδιο για τους προμηθευτές των νοσοκομείων με το οποίο όπως είπε η κα Παπανδρέου νομιμοποιούνται παρανομίες δισεκατομμυρίων. Απείλησε μάλιστα οτι δεν θα ψηφίσει 2 άρθρα του.

Επίσης, πολλοί είναι αυτοί που θεωρούν την κίνηση Παπανδρέου να “πάρει επάνω του” τις διαπραγματεύσεις για τα Εργασιακά μεταξύ συνδικάτων και εργοδοτών, ως ένα “άδειασμα” του υπουργού Απασχόλησης. Μάλιστα ο πρωθυπουργός αφού άκουσε χθες τις θέσεις και των 2 πλευρών φέρεται να είπε οτι τώρα απέκτησε πλήρη εικόνα της κατάστασης. Απ’ οτι φαίνεται κάποιος δεν του την είχε μεταφέρει σωστά…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ : Crash test ήταν η ΕΘΕΛ – Διακόπτει το δημόσιο την χρηματοδότηση σε προβληματικές ΔΕΚΟ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε