Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Στα πρόθυρα οριστικής ρήξης ο ΣΥΡΙΖΑ – Αιχμές Τσίπρα για Αλαβάνο

Το πρωί είχε δηλώσει σε ραδιοφωνικό σταθμό οτι θα είναι υποψήφιος περιφερειάρχης. Ωστόσο, το μεσημέρι,

ανακοίνωσε οτι δεν θα είναι, τελικά, υποψήφιος και στηρίζει την υποψηφιότητα της Νάντιας Βαλαβάνη για την περιφέρεια Αττικής.

Ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού και της Κ.Ο. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. προέβη σε νεότερη δήλωση, στην οποία σημειώνει:

«Σε αυτή τη σημαντική στιγμή, και ως ύστατη κίνηση, προκειμένου να εξασφαλισθεί η κοινή παρουσία της ριζοσπαστικής αριστεράς στην Περιφέρεια Αττικής, εκ μέρους του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής, επαναλαμβάνω τη θετική τοποθέτηση στην πρόταση που έγινε στην προχθεσινή γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ για την υποψηφιότητα της Νάντιας Βαλαβάνη». 

Σημειώνεται ότι η κ. Βαλαβάνη είχε προταθεί και από μέλη της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο η σχετική συζήτηση δεν είχε προχωρήσει.

Το απόγευμα όμως, ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε οτι στηρίζει την υποψηφιότητα του Αλ.Μητρόπουλου.

Στην ομιλία του ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε εμμέσως στον Αλέκο Αλαβάνο, λέγοντας:

«Eίναι έξω από κάθε προηγούμενο η προσπάθεια ενός στελέχους της Αριστεράς να επιβάλλει εκβιαστικά την υποψηφιότητά του. Και επιτέλους οι εκβιασμοί, οι μπλόφες, τα κόλπα της τελευταίας στιγμής δε μπορεί να έχουν σχέση με τη κουλτούρα της αριστεράς.»

Πυρά εξαπέλυσε και κατά του Φώτη Κουβέλη, λέγοντας: «Άλλες δυνάμεις που πρόσφατα ύψωσαν τις σημαίες της Ανανεωτικής Αριστεράς, σπεύδουν να προσφέρουν μαξιλαράκι στο ΠΑΣΟΚ, διακηρύσσοντας ότι οι περιφερειακές και δημοτικές εκλογές δεν πρέπει να πάρουν κεντρικό πολιτικό χαρακτήρα.»

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε