Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Στα σκαριά το σχέδιο Τσίπρα για να μπορέσει να κυβερνήσει! Έρχεται η συνιστώσα προεδρικών προδιαγραφών – Ποιοι θα συμμετέχουν

Φωτογραφία αρχείου: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Φωτογραφία αρχείου: ΑΠΕ - ΜΠΕ

– Σε προχωρημένο στάδιο οι διεργασίες για τη δημιουργία της “συνιστώσας” του ΣΥΡΙΖΑ, την Ενωτική Κίνηση
– Στόχος της νέας κίνησης που έχει τις ευλογίες του Μαξίμου να “ελέγξει” κυβέρνηση και κόμμα ενόψει της δύσκολης περιόδου που έρχεται
– Η νέα “συνιστώσα” θα επιφορτιστεί με τη στήριξη του πρωθυπουργού και του κυβερνητικού έργου

Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται οι διεργασίες στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ για τη δημιουργία της νέας “συνιστώσας”…προεδρικών προδιαγραφών, με την ονομασία “Ενωτική Κίνηση”, η οποία αναμένεται να εξελιχθεί με αφορμή και τις πιθανές πολιτικές εξελίξεις της επόμενης περιόδου σε…κόμμα Τσίπρα.

Ήδη στις περισσότερες πρωτεύουσες νομών έχουν συσταθεί πυρήνες, πριν από λίγες μέρες έγινε μάλιστα μια συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη, ενόψει της πανελλαδικής ιδρυτικής συνδιάσκεψης που έχει προγραμματιστεί για τις 23 Μαΐου στην Αθήνα.

Πρόκειται για μια νέα τάση υπό τις ευλογίες του Μαξίμου, που αποσκοπεί στο να “ελέγξει” και να “διαχειριστεί” καλύτερα στα συλλογικά όργανα κυβέρνησης και κόμματος την δύσκολη επόμενη περίοδο αε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο.

Στην «Ενωτική Κίνηση» θα συμμετέχουν τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας Γιάννης Μπουρνούς και Νάσος Ηλιόπουλος, τα πρώην μέλη Γιάννης Μπασκόζος, Κώστας Πουλάκης, αλλά και πολλά μέλη της Κ.Ε. όπως οι Στέλιος Παππάς, Νίκος Σκορίνης, Παναγιώτης Σκούτας, Πέτρος Καραγιώργος, Νίκος Παυλίδης κ.α. και φυσικά με τη στήριξη πολλών υπουργών και βουλευτών που επιδιώκουν να διαχωρίσουν τη θέση τους από τις απόψεις της “αριστερής πτέρυγας”.

Βασικός στόχος της νέας τάσης είναι η στήριξη του πρωθυπουργού και του κυβερνητικού έργου, καθώς στο προεδρικό μπλοκ εκφράζονται αποκλίνουσες απόψεις (βλ. Γ. Μηλιός) σε μια σειρά ζητημάτων εξαιτίας της κυβερνητικής διαχείρισης με αποτέλεσμα η πάλαι ποτέ “προεδρική” συνιστώσα της “Αριστερής Ενότητας” (ΑΡΕΝ) επί της ουσίας να έχει διαλυθεί, και με την ελπίδα να στηριχθεί η επιλογή της κυβέρνησης για διαπραγμάτευση και συμφωνία εντός του ευρώ.

Να σημειωθεί ότι η «Ενωτική Κίνηση» είναι σε διάλογο και συνεργασία με την “Πλατφόρμα 2010 ” των Δ. Παπαδημούλη, Γ. Μπαλάφα., Ρ. Δούρου κ.α αλλά και με “πασοκογενή” στελέχη.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε