Πέμπτη, 18 Απρ.
21oC Αθήνα

«Στείλτε συνταξιούχους ειδικούς να βοηθήσουν την Αθήνα»

Την αποστολή συνταξιούχων από άλλα κράτη-μέλη της Ε.Ε., ειδικευμένων σε διαφόρους τομείς, για να βοηθήσουν στην αναδόμηση της Ελλάδας, προτείνει ο Γερμανός επίτροπος.

Η πρόταση ανήκει στον Επίτροπο Ενέργειας, Γκίντερ Έτινγκερ, ο οποίος μιλώντας στην εφημερίδα Hamburger Abendblatt τόνισε πως «καθηγητές επαγγελματικών σχολών και έμπειροι και ειδικευμένοι τεχνίτες που βρίσκονται στη σύνταξη θα μπορούσαν σε εθελοντική βάση να σταλούν στην Ελλάδα για μια προκαθορισμένη χρονική περίοδο».

Απηχώντας αντίστοιχες επισημάνσεις του υπουργού Οικονομίας της Γερμανίας Φίλιπ Ρέσλερ, ο Έτινγκερ πρότεινε «ένα σχέδιο αναδόμησης της Ελλάδας» αντίστοιχο εκείνου που είχε εφαρμόσει η Γερμανία κατά τη συνένωσή της με την τέως ανατολική Γερμανία, το 1990.

«Θα μπορούσαμε να αποστείλουμε αξιωματούχους και άλλους ειδικούς στην Αθήνα, ώστε να υποβοηθήσουν την ελληνική κυβέρνηση να ενισχύσει την αποδοτικότητά της», πρότεινε ο Γερμανός επίτροπος.

«Οι Ευρωπαίοι ειδικοί θα είναι σε θέση να καθοδηγήσουν τους Έλληνες στο αντικείμενό τους στη διάρκεια της επομένης δεκαετίας. Το κόστος θα μπορούσαν να το επωμιστούν από κοινού η Αθήνα και οι χώρες προέλευσης τους», πρόσθεσε.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας διευκρίνισε την Τετάρτη ότι το Βερολίνο είναι έτοιμο να μοιραστεί την τεχνογνωσία της σε σειρά τομέων (δίκαιο του Ανταγωνισμού, Εκπαίδευση κ.α.) με την Ελλάδα και είχε επίσης επικαλεστεί το ενδεχόμενο αποστολής συνταξιούχων, ειδικών του υπουργείου του, για το σκοπό αυτό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σόιμπλε: “Μακρύς ο δρόμος εξόδου της Ελλάδας από την κρίση”

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε