Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Συμφέρον όλων μας να μείνει η Ελλάδα στη ευρωζώνη

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Συμφέρον όλων μας να μείνει η Ελλάδα στη ευρωζώνη

«Προσβλέπουμε να συνεργαστούμε με το νέο πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά» δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, Βικτόρια Νούλαντ.

«Ενθαρρύνουμε την ελληνική κυβέρνηση να εφαρμόσει γρήγορα τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις που θα βελτιώσουν τη μακροπρόθεσμη ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας και θα καθιστούν την Ελλάδα πιο ελκυστική για επενδύσεις», είπε η Νουλαντ, επαναλαμβάνοντας τα λόγια του Μπαράκ Ομπάμα, όταν της ζήτησαν να σχολιάσει το σχηματισμό κυβέρνησης στην Ελλάδα.

«Πιστεύουμε ότι είναι προς το συμφέρον όλων μας -τα ευρωπαϊκά συμφέροντα, το συμφέρον της Ελλάδας, τα συμφέροντα των Ηνωμένων Πολιτειών-, η Ελλάδα να παραμείνει μέλος της ευρωζώνης, τηρώντας παράλληλα τις δεσμεύσεις της για μεταρρύθμιση.

Έτσι, αυτό είναι το μήνυμα που δίνουμε. Και αναζητούμε περαιτέρω πρόοδο, όπως τα μέλη της ΕΕ, τα οποία μεταβαίνουν στη σύνοδο κορυφής την επόμενη εβδομάδα και οι χώρες της ευρωζώνης συνεχίζουν να εργάζονται για τα προβλήματα που υπάρχουν», πρόσθεσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πρωτοκλασάτοι της ΝΔ έμειναν εκτός – Σκιώδεις υπουργοί από Βενιζέλο – Τι κέρδισε ο Κουβέλης – Αυτή είναι η νέα κυβέρνηση

Το πρώτο… δώρο! – Αφού κάναμε κυβέρνηση, μας δίνουν το 1 δισ. ευρώ που είχαν παρακρατήσει – Τη Δεύτερα επιστρέφει στην Αθήνα η τρόικα

Α. Σαμαράς: Μείωση 30% στους μισθούς όλων των υπουργών

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε