Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Στενές επαφές της Χρυσής Αυγής με τους Γερμανούς νεοναζί

Στενές επαφές της Χρυσής Αυγής με τους Γερμανούς νεοναζί

Η Χρυσή Αυγή έχει ενισχύσει τους δεσμούς της με τους Γερμανούς νεοναζί και προχωρά στην ίδρυση του δικού της “πυρήνα” στη Νυρεμβέργη, σύμφωνα με το “Der Spiegel”.

Όπως αναφέρει το γερμανικό περιοδικό, η Χρυσή Αυγή διοργάνωσε πρόσφατα και συνέδριο στην πόλη αυτή της νότιας Γερμανίας.

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, η βαυαρική αστυνομία δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις επαφές των νεοναζί με το ελληνικό κόμμα, και ανησυχεί καθώς οι Έλληνες της Γερμανίας αντιδρούν και οργανώνονται, προκειμένου να αποκρούσουν τις προσπάθειες των νεοναζί να προωθήσουν «τη βία, τις φυλετικές διακρίσεις και τον κοινωνικό κανιβαλισμό».

Εκπρόσωπος του βαυαρικού παραρτήματος του Ομοσπονδιακού Γραφείου για την Προστασία του Συντάγματος, μιλώντας στη διαδικτυακή έκδοση του Spiegel, υπογράμμισε ότι «η Χρυσή Αυγή έχει ένα διεθνές δίκτυο επαφών και έχει επαφές και με Βαυαρούς νεοναζί. Αυτές οι επαφές ενθαρρύνονται με αμοιβαίες επισκέψεις σε Ελλάδα και Γερμανία και με συναντήσεις σε διάφορες εκδηλώσεις ακροδεξιών οργανώσεων στην Ευρώπη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

SPIEGEL: SOS για τον ακροδεξιό εξτρεμισμό

Οι Έλληνες της Νυρεμβέργης δε δέχονται τη Χρυσή Αυγή

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε