Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Στη 49η Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια ο Αβραμόπουλος

Στη 49η Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια ο Αβραμόπουλος

Με κεντρικά θέματα την κατάσταση στη Συρία και την κρίση στο Μαλί αρχίζουν σήμερα οι εργασίες της 49ης Διάσκεψης του Μονάχου για την Ασφάλεια, παρουσία του υπουργού Εξωτερικών, Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Η ατζέντα περιλαμβάνει ακόμη συζητήσεις για την κρίση του ευρώ, την ευρωατλαντική συμμαχία, τις ανερχόμενες παγκόσμιες δυνάμεις, την ασφάλεια στην Νοτιοανατολική Ευρώπη και τον Καύκασο και τα γεωπολιτικά ζητήματα γύρω από την ενέργεια.

Στη Διάσκεψη, όπου την ελληνική κυβέρνηση εκπροσωπεί ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος, συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, ο Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζόζεφ Μπάιντεν, ο οποίος θα συναντηθεί σήμερα στην Καγκελαρία με την Άγκελα Μέρκελ, οι υπουργοί Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή, της Γερμανίας Γκίντο Βεστερβέλε, της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, της ΠΓΔΜ Νικόλα Πόποσκι, της Σουηδίας Καρλ Μπιλντ, αλλά και οι Γερμανοί υπουργοί Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ, Άμυνας Τόμας ντε Μεζιέρ και πλήθος αξιωματούχων από τον χώρο της πολιτικής, των «δεξαμενών σκέψης» και της επιστήμης. Η Διάσκεψη θα ολοκληρωθεί την Κυριακή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε