Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Στη Βουλή η πρόταση της ΝΔ για Εξεταστική κατά Καμμένου

Βουλή Καμμένος Μητσοτάκης
Φωτογραφία Αρχείου Eurokinissi

Η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής σχετικά με τις συνομιλίες που είχε ο Πάνος Καμμένος με τον ισοβίτη Ευθύμιο Γιαννουσάκη συζητείται σήμερα (25.09.2017) στη Βουλή.

Τον περασμένο Ιούλιο, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτές του κόμματος είχαν καταθέσει την πρόταση για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής. Ζητούν τη διερεύνηση της εμπλοκής του Πάνου Καμμένου κι άλλων λειτουργών σε εκκρεμή δικαστική απόφαση. Σήμερα αναμένετα… μάχη στη Βουλή.

Συγκεκριμένα, για τις επαφές του Πάνου Καμμένου με τον, πρωτοδίκως καταδικασθέντα σε ισόβια, Ευθύμιο Γιαννουσάκη για την υπόθεση της διακινήσεως ναρκωτικών με το πλοίο Noor 1.

Η διαδικασία στη Βουλή

Η συζήτηση θα ξεκινήσει μετά τις 11.00. Θα μιλήσουν αρχικά 8 εισηγητές από τα κόμματα και ένας ανεξάρτητος βουλευτής. Στη συνέχεια θα υπάρξει ενιαίος κατάλογος ομιλητών, κατ’ αναλογία της δύναμης των κομμάτων. Θα μιλήσουν οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι, οι πολιτικοί αρχηγοί που το επιθυμούν. Επίσης, θα τοποθετηθούν ο υπουργός και ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Στ. Κοντονής και Δ. Παπαγγελόπουλος αντίστοιχα.

Η συνεδρίαση θα ολοκληρωθεί με ονομαστική ψηφοφορία. H απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής λαμβάνεται με την απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων. Δεν μπορεί να είναι κατώτερη από τα δύο πέμπτα (2/5) του όλου αριθμού των βουλευτών.​

Το αίτημα της Νέας Δημοκρατίας

Η Νέα Δημοκρατία έχει δηλώσει ότι στόχος της πρότασης της είναι να διερευνηθούν όλες οι πτυχές της «δύσοσμης» και «σκανδαλώδους» αυτής υπόθεσης. Να διερευνηθεί δηλαδή, «ποια ήταν τα πραγματικά κίνητρα της εμπλοκής του κ. Καμμένου», «η έκταση της παρεμπόδισης της Δικαιοσύνης κατά την επιτέλεση του έργου της, με τη δημιουργία συνθηκών ενοχοποίησης ιδιωτών, προκειμένου να εξυπηρετηθούν πολιτικά σχέδια», «ποιες ήταν οι σχέσεις των πολιτικών προσώπων που εμπλέκονται στην υπόθεση με την εισαγγελική λειτουργό» που την ερευνά και ποια η σχέση με τον λιμενικό υπάλληλο Π. Χριστοφορίδη, συνομιλίες του οποίου με τον Ε. Γιαννουσάκη, έχουν δημοσιευθεί.

Η ΝΔ έχει χαρακτηρίσει την υπόθεση, μια υπόθεση που αφορά την ανεξαρτησία των θεσμών και εν τέλει τη λειτουργία της δημοκρατίας. Έχει επίσης θέσει θέμα για το αν γνώριζε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας την εμπλοκή του Πάνου Καμμένου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις