Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Στην Αθήνα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Στην Αθήνα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Ο Μάρτιν Σουλτς θα βρίσκεται στη χώρα μας την Κυριακή 13 και τη Δευτέρα 14 Μαΐου.

Ο κ. Σουλτς θα συναντηθεί μόνον με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια και με τον απερχόμενο πρόεδρο του κοινοβουλίου Φίλιππο Πετσάλνικο, που θεωρούνται θεσμικά ομόλογοι, ενώ δεν θα έχει συναντήσεις με πολιτικούς αρχηγούς ή άλλους πολιτικούς παράγοντες.

Αντίθετα, θα έχει επαφές με εκπροσώπους κοινωνικών ομάδων και φορέων, με νέους μαθητές και σπουδαστές καθώς και επιχειρηματίες. Ανοιχτή στο κοινό θα είναι και η ομιλία που θα εκφωνήσει τη Δευτέρα στις 13.00 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και στις 14.00 θα δώσει συνέντευξη, στον ίδιο χώρο.

Ο κ. Σουλτς έχει τονίσει ότι δεν επιθυμεί να αναμιχθεί στις εσωτερικές πολιτικές υποθέσεις της Ελλάδας, έχει ωστόσο υπερασπιστεί επανειλημμένα την ευρωπαϊκή προοπτική της και τις προσπάθειες να εξευρεθεί λύση σε ευρωπαϊκό επίπεδο υπέρ της Ελλάδας.

Παράλληλα, είναι από τους παράγοντες που προώθησαν την πολιτική συζήτηση για την αναπτυξιακή πολιτική στην ευρωζώνη και την Ελλάδα και τάχθηκε υπέρ της λήψης τολμηρών μέτρων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, προς την ίδια κατεύθυνση.

Στην ομιλία που εκφώνησε στο ελληνικό κοινοβούλιο, όταν αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, όταν επισκέφτηκε την Αθήνα, τον περασμένο Φεβρουάριο, τόνισε μεταξύ άλλων: «Λέμε ναι στη μείωση του χρέους αλλά λέμε ναι και σε πρωτοβουλίες για ανάπτυξη. Εμείς, οι εκπρόσωποι των Ευρωπαίων πολιτών, πιστεύουμε ακράδαντα ότι η δημοσιονομική εξυγίανση δεν πρέπει να γίνεται εις βάρος της κοινωνικής δικαιοσύνης. Δεν είναι δίκαιο να καλούνται οι πλέον αδύναμοι να φέρουν το βάρος της οικονομικής κρίσης. Εξαιτίας της οικονομικής και χρηματοπιστωτικής κρίσης τα ποσοστά φτώχειας και ανεργίας είναι ήδη πολύ υψηλά. Τώρα τα μέτρα λιτότητας γίνονται όλο και πιο σκληρά, και η κατάσταση επιδεινώνεται συνεχώς. Αυτό δεν μπορούμε να το ανεχτούμε πλέον. Η Ευρώπη δεν είναι κοινότητα λιτότητας, η Ευρώπη είναι κοινότητα αλληλεγγύης».

Διαβάστε

Όποιος δεν σέβεται τους κανόνες Έξω!

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε