Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Στην Βουλή μίλησε ο Μπαν Κι Μουν

Στο ελληνικό κοινοβούλιο μίλησε το πρωί ο ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν.
Στην ομιλία του ο κ.Μπαν αναφέρθηκε στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο ΟΗΕ, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο ρόλο του Οργανισμού στο Αφγανιστάν, στο ζήτημα του κλίματος και του «στοιχήματος» της Συνόδου της Κοπεγχάγης, καθώς και στην αντιμετώπιση της πανδημίας της νέας γρίπης.
Ο κ. Μπαν δήλωσε αισιόδοξος, αν και με επιφυλάξεις, για την επίλυση του Κυπριακού. Ζήτησε την υποστήριξη της Ελλάδας για την θετική έκβαση των συνομιλιών Χριστόφια – Ταλάτ και εξέφρασε την εκτίμηση ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια μοναδική ευκαιρία για επίλυση του ζητήματος.
Παράλληλα, εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα επιλυθεί και το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, κάτι που -όπως είπε- θα ανοίξει προοπτικές συνεργασίας για την Νοτιοανατολική Ευρώπη.
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο Μπαν Γκι-μουν αφού εξήρε τη συμμετοχή της ελληνικής ναυτικής δύναμης για την αντιμετώπιση της πειρατίας στον κόλπο του Αντεν, ζήτησε ενεργότερο ρόλο της Ελλάδας στις ειρηνευτικές αποστολές του ΟΗΕ.
Αναφερόμενος στο ζήτημα του περιβάλλοντος, ο ΓΓ του ΟΗΕ εξήρε την πρωτοβουλία της ελληνικής κυβέρνησης για σύσταση υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.
Τον ΓΓ του ΟΗΕ υποδέχθηκε στην είσοδο της Βουλής ο Φ.Πετσάλνικος και μαζί με τον πρωθυπουργό Γ.Παπανδρέου τον συνόδεψαν στην αίθουσα της Γερουσίας, προκειμένου να απευθυνθεί στο ελληνικό κοινοβούλιο.
Νωρίτερα, ο Μπαν Γκι-μουν κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε