Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Στήριξη Βενιζέλου σε Χριστόφια

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Πλήρη στήριξη στο πρόεδρο Χριστόφια για τις δηλώσεις του περί της τουρκικής εισβολής έδωσε ο υπουργός Άμυνας Βαγγέλης Βενιζέλος, ο οποίος βρίσκεται στη Κύπρο για την επέτειο της Απελευθέρωσης.

«Από τη μακρά συζήτηση που είχα μαζί του σήμερα το πρωί, έφυγα με την καθαρή εντύπωση ότι αυτό που είπε στις ΗΠΑ είναι ότι το πραξικόπημα της χούντας σε βάρος του νομίμου πολιτεύματος της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Προέδρου και Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, που πλήγωσε την καρδιά της Κυπριακής Δημοκρατίας και που όλοι καταδικάζουμε, ήταν το πρόσχημα που χρησιμοποίησε η Τουρκία για την εισβολή, για τον Αττίλα και για την συνεχιζόμενη έως σήμερα στρατιωτική κατοχή ενός μεγάλου τμήματος της επικράτειας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Αυτά είναι αυτονόητα και αυταπόδεικτα πράγματα και ο πατριωτισμός μας πρέπει να βασίζεται στην καλή και απροκατάληπτη γνώση της ιστορίας και στην καλή κατανόηση του συσχετισμού των δυνάμεων», τόνισε σε δήλωσή του ο υπουργός Άμυνας.

«Οι αποκαλούμενες μητέρες πατρίδες εισέβαλαν και οι δύο στην Κύπρο. Ευτυχώς για τον ελληνικό λαό η εγκληματική πράξη της χούντας (σ.σ. το πραξικόπημα κατά του Μακαρίου), οδήγησε στην αποχώρηση της και την αποκατάσταση της δημοκρατίας στη χώρα που τη γέννησε», δήλωσε ο Κύπριος πρόεδρος, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων εντός και εκτός Κύπρου.

Διαβάστε επίσης
Θύελλα αντιδράσεων από τις δηλώσεις Χριστόφια – Αποκάλεσε το πραξικόπημα της χούντας “εισβολή της μητέρας πατρίδας”!

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε