weather-icon °C AΘΗΝΑ
,

Στις 18.00 κλείνουν οι κάλπες στο ΠΑΣΟΚ- Μεγάλο στοίχημα η συμμετοχή – Τι έκαναν Βενιζέλος- Παπανδρέου

Στις 18.00 κλείνουν οι κάλπες στο ΠΑΣΟΚ- Μεγάλο στοίχημα η συμμετοχή – Τι έκαναν Βενιζέλος- Παπανδρέου
ΩΡΑ 15.00 Περιστέρι

Στις 6 το απόγευμα είναι προγραμματισμένο να κλείσουν οι κάλπες για την ανάδειξη του νέου προέδρου στο ΠΑΣΟΚ που άνοιξαν στις 9 το πρωί.

Ωρα 15.00 Περιστέρι

Σε εκλογικό τμήμα της Νέας Φιλαδέλφειας ψήφισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος. «Το ΠΑΣΟΚ ξαναβρίσκει την ψυχή του», είπε ο κ. Βενιζέλος και πρόσθεσε :»είμαι βέβαιος ότι με την ευρεία συμμετοχή θα διαψεύσουμε όλους όσοι πίστευαν ότι η μεγάλη δημοκρατική παράταξη δεν μπορεί να ανακάμψει».

Στο εκλογικό τμήμα της Νέας Ερυθραίας ψήφισε  ο Γ. Παπανδρέου ο οποίος σε δήλωσή του είπε οτι το ΠΑΣΟΚ «πρέπει να παραμείνει πυλώνας σταθερότητας και φορέας αλλαγών» και πρόσθεσε πως «η επόμενη ηγεσία θα έχει περισσότερη ξαστεριά παρά τις δυσκολίες».

ΩΡΑ 12.24 Ο κ. Παπανδρέου φτάνει στη Ν. Ερυθραία

ΩΡΑ 11.30 στο εκλογικό κέντρο της Ν. Ερυθραίας ο Γ. Παπακωνσταντίνου

Στο Περιστέρι ψήφισε ο Πέτρος Ευθυμίου

Μεγάλη είναι η προσέλευση του κόσμου και σε αυτό το εκλογικό τμήμα όπως λέει η πρόεδρος της εφορευτικής επιτροπής Βασιλική Βρυώνη.

Οπως καταγγέλλει στο Newsit η Αγγελική Συνοδινού, μέλος της εφορευτικής επιτροπής του εκλογικού τμήματος της Νέας Ερυθραίας, ξέμειναν απο λευκά ψηφοδέλτια και ζήτησαν απο την Ιπποκράτους. Δεν έλαβαν όμως κανένα λευκό ψηφοδέλτιο και αναγκάστηκαν να φτιάξουν μόνοι τους απο απλά χαρτιά.

Στον Κορυδαλλό, ομάδα περίπου 30 ατόμων συγκεντρώθηκε έξω απο το εκλογικό τμήμα, φώναξαν συνθήματα κατά των πολιτικών και πέταξαν χαρτιά με συνθήματα. Οταν επιχείρησαν να μπουν μέσα αποδοκιμάστηκαν απο τον κόσμο και αποχώρησαν.

Νέα Ερυθραία

ΩΡΑ 11.05 Νέα Ερυθραία

Σε ορισμένα εκλογικά κέντρα σχηματίζονται ουρές ενώ σε κάποια, κυρίως της Αθήνας, μόνο την πρώτη μιάμιση ώρα ψήφισαν πάνω απο 100 άτομα.

Στη Νέα Ερυθραία, σύμφωνα με μέλη της εφορευτικής επιτροπής το πρώτο δίωρο απο τους 700 εγγεγραμμένους ψήφισαν πάνω απο 180 άτομα.

Σύμφωνα με τον γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής Α΄ Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ, μέσα στην πρώτη ώρα από την έναρξη της ψηφοφορίας ψήφισαν 1.600 άτομα, στα 17 εκλογικά κέντρα της Α’ Θεσσαλονίκης.

Συνολικά, το πρώτο δίωρο η συμμετοχή σε όλη την Ελλάδα άγγιζε περίπου τις 50.000, σύμφωνα με πηγές απο την Ιπποκράτους.

ΩΡΑ 9.20 Καλλιθέα

ΩΡΑ 09.20 Καλλιθέα

Το εκλογικό τμήμα στο πολιτιστικό κέντρο της Κάτω Αχαΐας, δεν θα λειτουργήσει καθώς όπως ανέφερε ο γραμματέας της νομαρχιακής οργάνωσης του κόμματος Παναγιώτης Αλεξόπουλος, υπήρχαν φόβοι για πρόκληση έντασης.

Διαβάστε την είδηση

Με μικροπροβλήματα ξεκίνησε η ψηφοφορία στη Θεσσαλονίκη, καθώς καθυστέρησαν τα λευκά ψηφοδέλτια.

Διαβάστε την είδηση

Ποιοί ψηφίζουν

Όλα τα Μέλη και οι Φίλοι ψηφίζουν στην Τ.Ο./ Τ.Ε., όπου είναι εγγεγραμμένα. Εάν κάποιος βρεθεί σε άλλη περιοχή (Τ.Ο.) κατά την ημέρα της ψηφοφορίας, θα μπορεί να ψηφίσει εγγραφόμενος στην Ειδική Κατάσταση, αφού κατά την ψηφοφορία καταθέσει στην Εφορευτική Επιτροπή το Έντυπο 252 (Δήλωση ψηφοφορίας σε διαφορετική Οργάνωση). Ψηφίζουν με την επίδειξη της ταυτότητας ή του διαβατηρίου τους. Κάθε ψηφοφόρος πληρώνει 2€ για τη συμμετοχή του στην εφορευτική επιτροπή, την ώρα που παραλαμβάνει το ψηφοδέλτιο για να ψηφίσει.

Πλωρώνουν 2 ευρώ συμμετοχή

Οι Μετανάστες Μέλη και Φίλοι ψηφίζουν με την επίδειξη της άδειας παραμονής τους. Ειδικά για πολιτικούς πρόσφυγες η συμμετοχή στην ψηφοφορία γίνεται με το ταξιδιωτικό έγγραφο Συνθήκης Γενεύης (Ο.Η.Ε.).

Οι Έλληνες της Διασποράς ψηφίζουν μόνο στις Οργανώσεις που είναι γραμμένοι, με το διαβατήριο ή το Δ.Α.Τ. Ανεξαρτήτως της διαφορετικής ώρας της χώρας στην οποία ζουν, η Εφορευτική Επιτροπή ανοίγει την κάλπη και αποστέλλει το Πρακτικό Εκλογής στις 18.00 έως 20.00 ώρα Ελλάδος της 18-03-12.

Ψηφοδέλτια

Τα ψηφοδέλτια είναι δύο. Στο ένα εξ’ αυτών αναγράφεται το όνομα ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ του Βασιλείου, ενώ το δεύτερο θα είναι λευκό. Επί των ψηφοδελτίων δεν μπαίνει σταυρός. Τα ψηφοδέλτια έχουν διαστάσεις 1/2 σελίδας Α4 και στο άνω μέρος αναγράφεται η φράση «ΠΑ.ΣΟ.Κ. -Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα, Εκλογές ανάδειξης Προέδρου, 18-03-2012».

– Ο ψηφοφόρος υπογράφει στον εκτυπωμένο κατάλογο ή την κατάσταση ψηφισάντων, ή στην ειδική κατάσταση νέων εγγεγραμμένων, ότι ψήφισε. Η υπογραφή αποτελεί και απόδειξη, ότι πλήρωσε τα 2 ευρώ.

Μάθε που ψηφίζεις στο 211 5555600

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ


Το Σάββατο, Ο Ευάγγελος Βενιζέλος μέσω της προσωπικής του ιστοσελίδας, απηύθυνε πρόσκληση προς τα μέλη, τα στελέχη και τους φίλους του ΠΑΣΟΚ να λάβουν μέρος στη διαδικασία για την εκλογή νέου προέδρου του Κινήματος.

Στο μήνυμά του, ο κ. Βενιζέλος αναφέρει ότι στο ΠΑΣΟΚ «αρχίζουμε ξανά» και καλεί όλους να συμμετέχουν «σε μια συλλογική πολιτική πράξη που έχει ως βασικό στόχο να ζωντανέψει την παράταξη».

Εν τω μεταξύ ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος επισημαίνει την ανάγκη το ΠΑΣΟΚ να προχωρήσει άμεσα στην ανασύνταξή του και τονίζει πως ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα είναι πραγματικός αρχηγός. Σε συνέντευξή του στη REAL NEWS, ο Α. Λοβέρδος τονίζει ότι «κηπουροί δεν θα υπάρξουν υπό την ηγεσία του Ευάγγελου Βενιζέλου» ενώ θεωρεί αυτονόητο ότι θα συμμετάσχουν στην ηγετική ομάδα κορυφαία στελέχη και πως θα εκπροσωπούνται όλες οι τάσεις του ΠΑΣΟΚ.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΑΓΑΝΗΣ

Διαβάστε
Πως θα γίνουν οι εκλογές στο ΠΑΣΟΚ – Όλα τα εκλογικά κέντρα

Βενιζέλος: Αύριο στο ΠΑΣΟΚ αρχίζουμε ξανά

#TAGS MM