Πέμπτη, 25 Απρ.
23oC Αθήνα

Στις 2,7 μονάδες κλείνει πλέον η “ψαλίδα” μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ

Στις 2,7 μονάδες κλείνει πλέον η “ψαλίδα” μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ

– Πριν από 40 ημέρες η διαφορά ήταν στο 3,4% !
– Για πρώτη φορά ο πρωθυπουργός συγκεντρώνει – οριακά- περισσότερες αρνητικές γνώμες από τον Α. Σαμαρά
– Εντός Βουλής σύμφωνα με τo γκαλοπ της Rass ΣΥΡΙΖΑ και Οικολόγοι – Εκτός Κουβέλης και Μπακογιάννη

Σοκ και δέος στα δύο μεγάλα κόμματα – αλλα φυσικά περισσότερο στο κυβερνών – από τις δημοσκοπήσεις που βλεπουν το τελευταίο διάστημα το φως της δημοσιότητας.

Μετά το γκάλοπ της Metron για τον Ελ. Τύπο της Παρασκευής που έδειξε ότι και τα δύο “κόμματα εξουσίας” δεν πιάνουν συγκεντρωτικά ούτε το 43% του εκλογικού σώματος, δημοσκόπηση της Rass για το Παρόν δείχνει συγκεντρωτικό ποσοστό κάτω από 48%.

Παράλληλα η δημοσκόπηση της Rass δείχνει ραγδαίο κλείσιμο ψαλίδας μέσα σε 40 ημέρες. Συγκεκριμένα από 3,4 ποσοστιαίες μονάδες, η διαφορά ΠΑΣΟΚ – ΝΔ έχει πέσει τώρα στις 2,7 ενώ ο πρωθυπουργός για πρώτη φορά συγκεντρώνει περισσότερες αρνητικές γνώμες από τον πρόεδρο της ΝΔ.

Αναλυτικά:

Το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 25,1%, η ΝΔ 22,4%, το ΚΚΕ 7,2%, ο ΛΑΟΣ 5,3%, ο ΣΥΡΙΖΑ 3,3%, οι Οικολόγοι 3,4%, η Δημοκρατική Αριστερά 1,9%, η Δημοκρατική Συμμαχία 1,8% , άλλο κόμμα το 2,5%, άκυρο – λευκό το 2,7% ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος βρίσκεται στο 24,4%.

Η έρευνα δείχνει μεγάλη δυσαρέσκεια, απαισιοδοξία και σύγχυση για το “που οδεύουμε”. Το 75,1% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση. Σχετικά με τη δήλωση Παπανδρέου μετά την τελευταία σύνοδο κορυφής ότι “οι θυσίες πιάνουν τόπο και αναγνωρίζονται και η πολιτική μας βρίσκεται στο σωστό δρόμο” το 74,2% των ερωτηθέντων δεν συμφωνούν.

Επίσης το 67,3% θεωρούν ότι η κυβέρνηση δεν εφαρμόζει σωστά το μνημόνιο. Για πρώτη φορά ο πρωθυπουργός – οριακά βέβαια – συγκεντρώνει περισσότερες αρνητικές γνώμες από τον Α. Σαμαρά. Συγκεκριμένα:

Για τον Γ. Παπανδρέου αρνητική γνώμη έχουν το 55,9%
Για τον Α. Σαμαρά το 55,8%
Για τον Γ. Καρατζαφέρη το 58,2%
Για τον Α. Τσίπρα το 64%
Για την Αλ. Παπαρήγα το 66,3%
Για τον Φ. Κουβέλη το 41,3%
Για την Ν. Μπακογιάννη 70,1%

Ρεπορτάζ του Mega

Σαμαράς: Δεν πιάνουν τόπο οι θυσίες

Επίθεση στην κυβέρνηση για την οικονομία έκανε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στην συνεδρίαση των προέδρων των ΝΟΔΕ. «Η κρίση της οικονομίας και της χώρας βαθαίνει, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ετοιμάζει νέα μέτρα που εντείνουν την ασφυξία της οικονομίας, την ανεργία και τα λουκέτα» είπε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι τα πρωτοφανή μέτρα που επέβαλε μέχρι τώρα η κυβέρνηση είχαν πενιχρά αποτελέσματα και οι θυσίες του ελληνικού λαού δεν πιάνουν τόπο.

Ο κ. Σαμαράς υποστήριξε ότι η κριτική που έκανε μέχρι τώρα αποδείχθηκε σωστή καθώς όλοι ακόμη και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ -εκτός από την κυβέρνηση- παραδέχονται πια ότι το μνημόνιο δεν βγαίνει. «Η ΝΔ θα αλλάξει την πολιτική της ασφυξίας, θα βάλει την οικονομία να λειτουργήσει για να βγει η χώρα από το μνημόνιο» είπε ο κ. Σαμαράς.

Ντόρα: Εθνική συννενόηση πριν να είναι αργά

Εν μέσω αυτού του δημοσκοπικού σκηνικού, εθνική συνεννόηση για να μην χρεοκοπήσει η χώρα ζήτησε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη. «Αν η ελληνική πολιτική ηγεσία, οι Έλληνες πολιτικοί, δεν καθίσουν γύρω από ένα τραπέζι να βρουν αποτελεσματικές λύσεις, σε τρεις μήνες θα είναι πολύ αργά», είπε.

Για την κυβέρνηση ανέφερε πως «δείχνει ότι δεν μπορεί. Δεν μπορεί να εφαρμόσει το πρόγραμμα διάσωσης της χώρας. Δεν μπορεί – και ίσως τελικώς δεν θέλει-να κάνει αυτό που πρέπει. Διστάζει και φοβάται. Και αυτό τον φόβο τον μεταφέρει στην κοινωνία που βρίσκεται σε κρίση».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε