Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Στις Βρυξέλλες ο Τζήμερος αναζητά νέα συμφωνία με την ΕΕ

Στις Βρυξέλλες ο Τζήμερος αναζητά νέα συμφωνία με την ΕΕ

“Παρών” στις Βρυξέλλες, λίγες ώρες πριν την έκτακτη σύνοδο κορυφής για την ανάπτυξη, δήλωσε χτες ο πρόεδρος τoυ κόμματος “Δημιουργία ξανά!” Θάνος Τζήμερος, ο οποίος είχε σειρά επαφών με πολιτικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες της ΕΕ.

Αντικείμενο των συναντήσεων, οι οποίες χαρακτηρίστηκαν από το κόμμα «εξαιρετικά επιτυχείς», είναι η αναζήτηση μιας νέας συμφωνίας με την ΕΕ, ώστε η Ελλάδα να ξεπεράσει σύντομα την οικονομική κρίση και να διασφαλίσει τη θέση της στην ευρωζώνη.

Ο κ. Τζήμερος συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ομάδας των φιλελευθέρων του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου Γκι Φερχόφσταντ, του οποίου ήταν προσκεκλημένος, καθώς και με την Ελληνίδα επίτροπο Μαρία Δαμανάκη.

Στη συνάντηση με την κ. Δαμανάκη συζήτησαν για τα διαρθρωτικά προβλήματα του ελληνικού κράτους, καθώς και για την ευρωπαϊκή διάσταση της κρίσης. Η Ελληνίδα επίτροπος έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για το εγχείρημα της “Δημιουργία ξανά!”, ανέφεραν πηγές του κόμματος, το οποίο, όπως δήλωσε στη βελγική πρωτεύουσα ο πρόεδρός του, είναι προσηλωμένο σταθερά και με συνέπεια, χωρίς υπαναχωρήσεις, στη μεταρρυθμιστική πολιτική.

Στο επίσημο δείπνο που παραχώρησε ο κ. Φερχόφσταντ, προς τιμήν του Έλληνα πολιτικού, σε ελληνικό εστιατόριο της πόλης, ο Θάνος Τζήμερος αναφέρθηκε «στην ανάγκη μιας νέας συμφωνίας, ώστε η Ελλάδα να αντιμετωπίσει σύντομα και αποτελεσματικά την οικονομική κρίση και να διασφαλίσει τη θέση της στην Ευρώπη». Οι δύο πλευρές επεξεργάστηκαν από κοινού καινοτόμες ιδέες και προτάσεις προς το σκοπό αυτό.

Κατά τη διάρκεια της χτεσινής μέρας, ο πρόεδρος της “Δημιουργία ξανά!” είχε ακόμη δύο συναντήσεις με τη μορφή γευμάτων, με ανώτατα στελέχη των ευρωπαϊκών οργάνων, καθώς και με Έλληνες των Βρυξελλών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μαζί κατεβαίνουν στις εκλογές Μάνος και Τζήμερος – Παρακάμφθηκε το “αγκάθι” Βαλλιανάτου

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε